ką daryti, jeigu įkando erkė

Įkando erkė – ką daryti toliau?

Vasara – ypatingas laikotarpis, kai turime daugiau laisvo laiko ir galime jį praleisti gamtoje. Visgi tokios linksmybės gali sukelti ir daugiau pavojų, jeigu netikėtai įsisiurbtų erkė. Jos platina ne vieną ypač pavojingą ligą, tad kiekvienam tiesiog privaloma žinoti, su kuo iš tikrųjų susidūrė.
Laimo liga, erkinis encefalitas – pagrindinės ligos, kuriomis gali užkrėsti šie nemalonūs padarai. Net jeigu manote, jog erkė įsisegė ką tik ir jokios žalos negalėjo padaryti, vis dėl to reikėtų sunerimti, kadangi jai užtenka tiesiog įsisiurbti į jūsų odą ir jau galite būti užsikrėtęs, pavyzdžiui, Laimo liga.

įkando erkė - ką daryti toliau

Nors ši liga nėra nepagydoma, laiku nesikreipus pas specialistus, ji gali sukelti netgi dalinį paralyžių. Net tuomet, kai kreipiatės pas reikiamus gydytojus, nėra lengva diagnozuoti Laimo ligą, tad pagalvokite, kokia tikimybė patiems ją pastebėti.
Kur kas daugiau keblumų gali sukelti erkinis encefalitas – pirmąsias savaites gali atrodyti, jog tiesiog staiga susirgote gripu, tačiau iš tikrųjų po kelių savaičių stipriai pradės skaudėti galvą, o po to ir vėl galėsite jaustis sveiki, įsivaizduodami, kad netikėtai atsiradęs gripas taip pat netikėtai ir praėjo. Nors iš tikrųjų erkinio encefalito virusas pasiekė jūsų smegenis ir sukėlė jų uždegimą.

įkando erkė - ką daryti toliau

Tada jau yra pažeidžiama nervų sistema ir gali atsirasti įvairių simptomų, pradedant pykinimu ir mieguistumu, o baigiant net paralyžiumi ar koma. Ši liga dažniausiai gali palikti ir pasekmių visam gyvenimui – galite likti invalidais, sumažės jūsų darbingumo lygis ar tiesiog pradėsite skųstis prastesne atmintimi.
Vienintelė išeitis norint to išvengti – laiku nuvykti pas specialistus. Atvykus į UAB „Sosdiagnostikos“ centrą, galėsite atlikti erkių pernešamų ligų tyrimą, kuris leis tiksliai nustatyti, ar įsisiurbusi erkė užkrėtė jus kuria nors liga ir taip pat galės pasiūlyti geriausią gydymo būdą.
Tad įkandus erkei nereikėtų panikuoti – svarbu pirmiausia ją tinkamai ištraukti, o tuomet dėl šventos ramybės nuvykti pasitikrinti pas specialistus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top