Burnos higiena – būtina

Burnoje kaupiasi labai daug įvairių bakterijų rūšių, kurios dauginasi dantų apnašose. Kuo daugiau apanšų, tuo didesnė tikimybė, kad bakterijos sukels karieso ar dantų ligų atsiradimą, kurių gydymas Jums kainuos daug laiko ir pinigų. Kad neatsirastų dantų akmenų ir galėtumėte džiaugtis nedėmėtais, gražiais ir sveikais dantimis, rekomenduojame burnos higieną, kurią profilaktiškai atlikti reikėtų bent kas pusmetį. Pacientams, turintiems periodontologinių problemų, rekomenduojama į odontologą kreiptis kas 3-4 mėnesius.
Kada žinoti, kad jau atėjo metas atlikti burnos higieną?
  • Pradėjo iš burnos sklisti nemalonus kvapas;
  • daug apnašų;
  • kraujuojačios dantenos;
  • skausmingos dantenos;
Ir vis tik geriau ryškių simptomų nelaukti, periodiškai lankykitės pas odontologą ir vėliau nereiks kankintis šalinant akmenis ar gydant rimtesnes dantų ar net dantenų ligas.
Kaip atliekama burnos higienos procedūra?
Burnos higienos procedūra nėra skausminga. Jei Jūsų dantys yra itin jautrūs, gydytojas odontologas nuskausmins, o po procedūros naudos fluoro preparatų aplikacijas. Burnos higienos procedūra prasideda minkštųjų dantų apnašų, bei dantų akmenų pašalinimu. Šalinimas vyksta naudojant rankinius instrumentus arba ultragarsinį skalerį. Pašalinus pirminį apnašų ir akmenų kiekį, dantys nupučiami stipria oro, vandens ir sodos miltelių srove. Naudojant šią srovė pasiekiami optimalūs rezultatai siekiant pašalinti dėl rūkymo, juodos arbatos ir kavos gėrimo, susidariusias apnašas. Tad po burnos higienos dantys tampa ne tik švarūs, bet ir gerokai baltesni. Atlikus procedūrą būna paciento mokymai, kurių metu specialistas paaiškina, kaip ir kodėl svarbu rūpintis burnos higiena, skiriamas laikas kitam vizitui.
Taigi, kadangi burna yra terpė, kurioje daugiausiai kaupiasi įvairaus tipo bakterijų, burnos higiena yra būtina, nes kitu atveju galite susilaukti daug rimtesnių problemų nei dantų akmenys.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top