Kas yra dantų implantai?

Turėti gražią šypseną norime kiekvienas. Tačiau kartais traumos ar ligos metu, netenkame vieno ar kelių dantų. Tai skausminga patirtis, negana to, žmogus be dantų šiuolaikinėje visuomenėje vertinamas itin neigiamai, be to, suprastėja kramtymo kokybė, deformuojasi žandikaulis ir kt. Tai nepageidaujamos problemos, kurių norėtųsi išvengti. Tai ką daryti?
Problemos sprendimu gali tapti dantų implantai, dar vadinami didžiausiu šiuolaikinės odontologijos laimėjimu. Dantų implantai yra natūralių dantų pakaitalas, įtvirtinamas žandikaulyje ir laikantis vainikėlį arba tiltą taip, lyg šaknis laikytų dantį. Prieš daugelį metų, netekus danties, asmeniui buvo šlifuojami ir du gretimi dantys, implantas geresnė alternatyva, nes nereikia šlifuoti gretimų dantų.
Implantuoti dantį/is specialistai rekomenduoja tada, kai:
  • asmeniui trūksta vieno arba kelių dantų;
  • iškritus dantims ir neimplantavus naujų, arba nesudėjus protezų, rizikuojate žandikaulio nykimu, pasikeitimais veide;
Jei Jūs nešiojate išimamuosius dantų protezus, turbūt taip pat susiduriate su problemomis – skausmingos dantenos, diskomfortas, nes protezai gali iškristi, be to, gali tekti protezus nuolat keisti, kad nepradėtų nykti kaulas, kur anksčiau buvo dantis. Taigi implantai ir šitoje situacijoje gali pasitarnauti. Esant galimybei visuomet galite pakeisti protezus į implantus ir džiaugtis pagerėjusia gyvenimo kokybe.
Kokia dantų implantų paskirtis?
  • atkuria dantų funkcijas;
  •  apsaugo nuo kaulo nykimo;
  • susijungia su kauliniu audiniu;
  • atrodo estetiškai;
  • išsaugo jaunatvišką veido išvaizdą.
  • protezai gali pastatyti Jus į keblią padėti valgant kietą maistą, implantai – ne, nes jie suteikia stabilumo.
Jei nusprendėte, kad Jums reikalingi implantai, pirmiausia, ką turite padaryti, tai kreiptis į odontologą, kuris atliks pilną dantų diagnostiką, įvertins dantų ir žandikaulio kaulo būklę, padarys rentgeno nuotraukas ir paskirs gydymo būdą. Kadangi kiekvieno asmens atvejis yra individualus, prieš implanto įtvirtinimą gali prireikti ir įvairių procedūrų, pavyzdžiui, kaulo priauginimo, sinuso pakėlimo operacijos ar kt.
Jei papildomų procedūrų nereikia ir viskas gerai, dantų implantavimas atliekamas jau antrojo vizito metu. Tačiau ar implantas prigijo paaiškės tik po trijų mėnesių. Gera žinia ta, kad implantas neprigija tik labai retais atvejais, ir net jei taip atsitinka, procedūrą galima pakartoti.
Scroll to Top