Kada kreiptis į odontologijos kliniką?

Į odontologijos kliniką, išdygus pirmajam dantukui jau prieš daugelį metų Jus turėjo nuvesti tėvai. Jie turėjo pratinti Jus prie lankymosi pas odontologą kaip  pratino valgyti pusryčius ar kas dieną valytis dantukus. Tačiau labai dažnai pas odontologą apsilankome atsiradus pirmajai skylei, ar ištikus kitai problemai, pavyzdžiui, kai kamuoja neištveriamas skausmas ir kai mums būna 15, 20 ar net daugiau metų ir tik labai retais atvejais odontologijos klinikoje atsiduriame – anksčiau.
Kaip tik dėl to, kad į  kliniką ateiname vedini stiprių skausmų, odontologai tampa gydytojais, į kurių kėdę daug kam baisu sėsti. Tačiau šiais laikais gydymo procedūros yra nuskausminamos, todėl neverta atidėlioti dantų gydymo. Kuo anksčiau susirūpinsite savo dantų sveikata, tuo mažiau skausmingos procedūros Jūsų lauks ateityje.
Jei kas pusę metų profilaktiškai apsilankytumėte odontologijos klinikoje, klausytumėte visų gydytojo nurodymų ir atliktumėte burnos higieną, tikėtina, kad burnos ir dantų ligų plitimui odontologas užkirstų kelią iš anksto.
Todėl nelaukite iki tol, kol pradės kristi dantys, apsilankykite pas gydytoją jau šiandien. Nors atrodo, kad Jūsų dantų būklė yra puiki, taip būna ne visada, nes apnašos ardo dantį nuolatos ir po truputį.
Jei turite vaikų, taip pat nuveskite juos pas gydytoją odontologą, kad išmokytų taisyklingai prižiūrėti vaiko dantis ir tu pačiu užkirsti kelią dantų skylutėms. Mylėkite savo dantis ir džiuginkite aplinkinius spindinčia, gražia ir sveika šypsena.
Scroll to Top