kraujagyslių chirurgai

„Neišvaizdi“ liga – kojų varikozė

Dailios kojos – vienas iš gražaus žmogaus dalių. Ypač tai svarbu merginoms bei moterims. Nuo seniausių laikų kojos laikytos grožio etalono viena iš sudedamųjų dalių, bet kartais spartus ir neatsakingas gyvenimo ritmas, stresas ar kiti dalykai neigiamai veikia žmogaus sveikatą: pakenkiama audinių struktūrai, organų funkcionalumui, kraujagyslėms ir pan. Būtent pastarasis veiksnys, kraujagyslės, dailiosios lyties atstovėms sukelia nemažai kojų problemų, bene bjauriausia (o kartais ir ypač skausminga) yra kojų varikozė, kurią panaikinti gali tik kvalifikuoti kraujagyslių chirurgai ir moderni medicininė įranga.

Kas yra varikozė? Sudėtingas medicininis terminas yra skirtas apibūdinti išsiplėtusias venas. Rūkantiems, alkoholį vartojantiems, nesportuojantiems ir ypatingai riebų maistą mėgstantiems asmenims didėja rizika, jog prie kraujagyslių sienelių prisikabinusios dalelės susiaurins jas iš vidaus, taip pablogindamos kraujo pratekėjimą jomis. Lėtinis venų nepakankamumas – varikozė vystosi po truputį, kai dėl venų vožtuvų nesandarumo kraujas ima tekėti atbuline kryptimi, kaupiasi kraujagyslėse ir ilgainiui išsiplečia paviršinėse kojų venose.

Kaip teigia kraujagyslių chirurgai, kojų varikozė tai viena iš dažniausiai sukinkamų kraujagyslių ligų, pažeidžianti paviršines kojų kraujagysles, sukelianti diskomfortą ir daranti įtaką kitoms, rimtesnėms širdies ar kraujagyslių ligoms atsirasti.

Dabar daugelis medicinos įstaigų diagnozuoja bei gydo venų varikozę. Patyrusių kraujagyslių chirurgų dėka išsipėtusias kojų kraujagysles galima gydyti:
– operacijas lazeriu;
– varikozės gydymą atviruoju būdu;
– išsiplėtusių kraujagyslių skleroterapiją (procedūra, kai į nepageidaujamą kraujagyslę suleidžiamas specialus medikamentas sklerozantas).

Kojų vazikozė šiandien yra daugybės žmonių problema, visa laimė, jog tobulėjanti medicina vis greičiau ir lengviau leidžia kovoti su šia nemaloniai atrodančia kraujagyslių liga.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top