kuno mases analizes tyrimas

Kam reikalingas kūno masės analizės tyrimas

Kasdien pabundate su mintimi, jog pradėsite sveikiau gyventi: susireguliuosite mitybą, užsiimsite kokiu nors sportu, atsisakysite žalingų įpročių: alkoholio, rūkymo ir panašiai. Medikų bei diatologų nuomone, vienas pirmųjų žingsnių, kuris turėtų būti padarytas sugalvojus keisti savo gyvenimo ritmą sveikesnės gyvensenos link, turėtų būti kūno masės analizės tyrimas. Tokiu metodu nustatomi įvairūs kūno, raumenų parametrai, tiksliai identifikuojamos problemos, o patyrę specialistai vėliau pagal tai gali pritaikyti atitinkamas gyvenimo programas.

Kūno masės analizės tyrimas šiandien daromas daugelyje klinikų bei kitokių medicinos centrų. Kvalifikuoti medikai modernios įrangos pagalba gali nustatyti tikslią pacientų segmentinę raumenų bei riebalų masę. Kūno sudėties analizė yra suskirstyta atskiromis sritimis, pavyzdžiui juosmens sritis. Ypatingos svarstyklės numato įvairius kūno matavimus.

Žmogui kūno masės analizės tyrimas nėra nė kiek skausmingas. Viskas ko reikia, tai tik užlipti ant specialių svarstyklių. Per kelias minutes yra gaunami rezultatai. Gautus duomenis matuojant ypatingu matuokliu medikas mato visą informaciją apie individualų pacientą ir jo kūno masės pakitimus, to priežastis. Atsižvelgus į visus šiuos parametrus, gali būti skiriamas gydymas arba prevencija, kad būtų stabilizuotas žmogaus svoris.

Kūno masės analizės tyrimas apima:
– kūno sudėtį;
– raumenų bei riebalų segmentinę analizę;
– pilvo srities tyrimus;
– mitybos ypatumų įvertinimą.

Taigi, nusprendus keisti savo kūno masę, svorį, gyvenimo įpročius ar mitybą, patariama atlikti kūno masės analizės tyrimą, kuris leis nustatyti visus raumenų, riebalų kiekius organizme, to įtaką svoriui ir kita.

Scroll to Top