Rinkitės sportą lauke: tai suteiks geresnę savijautą ir daugiau energijos

Daugeliui iš mūsų dažniausia ir beveik vienintelė priežastis, dėl kurios renkamės sportuoti, yra noras padailinti kūną ir numesti svorio. Tai nėra blogai, tačiau tik vadovaudamiesi tokiu mąstymu ir tikėdamiesi pasiekti rezultatų per pirmąsias kelias dienas, galime jaustis nusivylę ir mesti sportuoti ar net nepastebėti kitų teigiamų fizinio aktyvumo savybių. Juk fizinis aktyvumas susijęs ne tik su kūno garbinimu, bet ir su laime.Tai turėtų būti mūsų pagrindinis prioritetas! 

  • Pratimai gali padėti kontroliuoti svorį (ne didinti ar mažinti). Pratimai degina kalorijas. Kuo intensyvesnis pratimas, tuo daugiau kalorijų sudeginate. Norint numesti svorio, nereikia daugiau laiko skirti sportui. Tačiau net jei visai neturite laiko atlikti pratimų, turėtumėte daugiau mankštintis kasdieniuose namų ruošos darbuose: nekelkite liftu, lipkite laiptais ar nesistenkite atlikti namų ruošos darbų greičiau.
  • Nerimaujate dėl širdies ligų? Norite išvengti aukšto kraujospūdžio? Nepriklausomai nuo jūsų dabartinio svorio, ši veikla padidins didelio tankio lipoproteinų (DTL) arba „gerojo“ cholesterolio kiekį, taip sumažindama nesveikų trigliceridų kiekį. Trumpalaikė mankšta padeda kraujui normaliai funkcionuoti organizme, taip sumažinant širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Reguliari mankšta gali užkirsti kelią arba padėti normalizuoti įvairias sveikatos problemas, tokias kaip insultas, metabolinis sindromas, 2 tipo cukrinis diabetas, depresija, tam tikros vėžio formos, artritas ir kritimo pasekmės.
  • Ar Jūsų nuotaika prasta? Galbūt Jums reikia atsipalaiduoti po streso kupinos dienos? Jums gali padėti treniruotė sporto salėje arba vos 30 – ties minučių pasivaikščiojimas gryname ore. Fizinė veikla stimuliuoja įvairius cheminius elementus smegenyse, kurie padeda Jums jaustis laimingesniais ir atsipalaidavusiais. Taip pat būsite daugiau patenkinti savo išvaizda ir pačiu savimi, padidės pasitikėjimas savo jėgomis – puiki motyvacija sportuoti, ar ne?
  • Ar jaučiatės išsekęs atlikęs nesibaigiančius namų ruošos darbus? Reguliarus pratimas gali padidinti raumenų jėgą ir pagerinti ištvermę. Pratimai ar kita fizinė veikla gali pernešti į audinius daugiau deguonies ir maistinių medžiagų. Tai leidžia širdies ir kraujagyslių sistemai veikti efektyviau. Kuo efektyviau dirbs jūsų širdis ir plaučiai, tuo daugiau energijos turėsite kasdieniame darbe.

Kodėl reikia sportuoti būtent lauke

Vienas didžiausių treniruočių lauke privalumų yra grynas oras. Palyginti su sportu sporto salėje, organizmas aprūpinamas deguonimi daug geriau. Žymiai pagerina budrumą, darbingumą, energiją, pagreitina medžiagų apykaitą ir pašalina toksinus. Pasak ekspertų, mankšta ir tinkamas gryno oro kvėpavimas gali sustiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, imunitetą, palengvinti skrandžio skausmą ir palengvinti inkstų ir kepenų ligos požymius. Be to, sportas lauke ypač naudingas psichinei sveikatai. Kai organizmo ląstelės gauna pakankamai deguonies, jos išskiria daugiau endorfinų, vadinamų laimės hormonais. Jie gerina nuotaiką, pasitikėjimą savimi ir sukelia nedidelį euforijos jausmą.

Sportuoti lauke yra patogu, ypač lauko terasoje, nes joje galima pasitiesti kilimėlį ir mėgautis gryno oro teikiamais malonumais. Terasų įrengimas – geriausias pasirinkimas. Terasos įrengimas jūsų kieme gali sukurti puikią poilsio ir pramogų zoną jums, jūsų vaikams ar svečiams. Kaip ir planuojant kiekvieną naują eksterjero elementą ar statinį kieme, verta įsivertinti, ar lauko terasos montavimas yra tas darbas, kurį norėtumėte ir galėtumėte atlikti pats. Žinoma, šį darbą galima atlikti ir patiems! Tačiau, patikėjus darbus specialistams, terasa bus įrengta greičiau, išvengsite galimų klaidų ir nesugaišite laiko jų taisymui. Be to, jums nereikės rūpintis terasai tinkamų medžiagų, įrankių pirkimu ar nuoma. Taip pat nereikės ieškoti, kur dėti statybinių medžiagų likučius.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top