ergonomiški biuro baldai

Kodėl svarbu pasirinkti ergonomiškus baldus biurui?

Šiandien daugelis žmonių visame pasaulyje beveik visą dieną praleidžia prie savo stalo. Paprastai ne dvi ar tris valandas, bet septynias ar daugiau valandų per dieną. Štai kodėl labai svarbu pasirinkti aukštos kokybės baldus, kurie yra ergonomiški ir nekenkia jūsų sveikatai. Sveikatos ekspertai atkreipia dėmesį, kad ilgai sėdint toje pačioje pozoje (dažniausiai nereguliariai) gali skaudėti kaklą, pečius, nugarą, klubus ir net kelius. Tačiau įsirengę biurą namuose, ergonomiškais baldais galite pasirūpinti patys. Norint užtikrinti ergonomiką ir patogumą, reikalinga biuro kėdė ir stalas. Svetainės baldai ar komoda taip pat labai naudingi.

Kaip išsirinkti kėdę, kuri bus ir patogi ir tinkama sėdėti visą dieną

Ergonomiška ir pritaikoma kėdė padeda išlaikyti teisingą kūno padėtį sėdint ir dirbant, taip pat išvengti rimtų nugaros ir pečių pažeidimų. Kiekvienas žmogus turi skirtingą kūno formą, todėl nėra universalios kėdės, tinkančios visiems tipams. Laimei, kompanijos  biuro kėdes aprūpina valdomu padėties nustatymo mechanizmu-tai leidžia kėdę pritaikyti prie asmens kūno dydžio. Todėl įsigiję pirmąjį baldą – kėdę su reguliuojamu mechanizmu, žengsite pirmąjį žingsnį kurdami ergonomišką darbo vietą. Kiti baldai, kurie gali dar labiau pagerinti komfortą yra komodos, stalai.

Moderni, ergonomiška darbo kėdė turi reguliuojamo aukščio mechanizmą, užtikrinantį, kad pėdos būtų arti žemės, o keliai būtų šiek tiek aukščiau nei klubai. Taip pat svarbu, kad klubai, pečiai  būtų toje pačioje vertikalioje linijoje-tvirta kėdės atrama padės tai užtikrinti. Renkantis ergonomišką biuro kėdę, svarbu atsižvelgti į atramos apačios nuolydį, kuris tokio tipo kėdėmis suteiks atramą apatinei nugaros daliai, taip išvengiant stuburo deformacijos ir nugaros skausmo. Galiausiai, reguliuojami porankiai gali išlaikyti alkūnes tinkamame aukštyje, todėl nejausite pečių nuovargio.

Ergonomiškas stalas – kitas baldas, be kurio neįsivaizduojama darbo vieta

Rasti ergonomišką stalą yra lengviau nei kėdę, nes stalas ir patogūs svetainės baldai nebūtinai turi būti taip griežtai pritaikyti prie kūno sudėjimo. Šioje svetainėje rasite visus patogius ir ergonomiškus baldus. Patogus stalas padeda išlaikyti taisyklingą laikyseną, o svarbiausias kriterijus – suteikti pakankamai vietos kojoms. Jūsų keliai neturėtų remtis į stalo apačią ar bet kokį kraštą. Be to, alkūnes reikia patogiai sulenkti 90 laipsnių kampu ir padėti ant stalo. Jų negalima tiesiog pakabinti ore, nes tai darys papildomą spaudimą pečiams.

Tačiau jei stalas yra per aukštas, galite pakeisti šią situaciją šiek tiek pakeldami ergonomišką biuro kėdę per aukščio reguliavimo mechanizmą. Na, jei jis yra per žemas, visada galite pastatyti platformą po kojomis, kad padėtumėte ją pakelti.

 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top