Kaip išsirinkti vilnonį pledą jautriai odai?

Vilnoniai pledai yra gaminami: iš avių, merino, kašmyro vilnos ir kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį, poreikius ir pritaikyti savo jautriai odai. Pledai pagaminti iš natūralaus pluošto, bus puikus pasirinkimas, švelnūs, minkšti, tačiau tvirti ir patvarūs, įvairių dydžių, spalvų bei raštų. Avies vilnoniai pledai yra sunkūs, šilti, audinys šiek tiek šiurkštokas, todėl labiausiai patiks natūralumo mylėtojams. Alpakos ir kašmyro vilnos gaminiai tiks jautrią odą turintiems žmonėms, nes jie švelnesni už avies vilnos pledus, ploni ir lengvi, praktiški, tokį pledą lengva skalbti. Vilnos pluoštas gerai sugeria drėgmę, tačiau kartu yra laidus orui, todėl greitai džiūsta. Daugiau apie pledų įvairovę galima rasti internete bei specializuotose parduotuvėse, platus asortimentas: skirtingi išmatavimai, įvairių spalvų, plati audinio rašto gama, skirtinga gaminio sudėtis ir kt.

Vaikiški pledai

Natūralių pluoštų pledai iš avių, merino avių, alpakos ar kašmyro yra labai minkšti, šilti, gerai palaiko optimalią kūno temperatūrą, neleidžia perkaisti, gerai praleidžia orą. Vaikiški pledai didelę paklausą turi šeimose auginant vaikus, jie naudojami užkloti vaiką miego metu arba einant pasivaikščioti vėžimėlyje. Vaikų pledai žaismingi su vaikiškais piešiniais vaikams suteikia daug džiaugsmo, su nuotaikingais gyvūnėliais: šuniukais, kačiukais, avytėm, meškiukais, briedžiukais ir kt. Šaltuoju metų laiku patariama rinktis vilnonius pledukus, o vasarą populiariausi būna bambukiniai arba medvilniniai mažiau sulaikantys šilumą. Jie tinka apsaugoti nuo kaitrių saulės spindulių arba apgaubti vežimėlio šonus, norint sulaikyti šviesos patekimą į vidų.

Pledai svetainėje

Stilingi ir elegantiški pledai sukuria puikų ispūdį svetainėje, tampa dailia interjero detale, atlieka funkcionalumo paskirtį, padeda suteikti namams jaukumo ir prabangos jausmą. Pledai ir užtiesalai dekoruojami įvairaus ilgio ir tekstūros kutais arba apsiuvami lygiais kraštais. Namuose pledai puikiai papildys klasikinius interjerus: žemės, kreminiais, švelniais ir neutraliais atspalviais arba ryškesėm spalvom. Prabangą mėgstatys žmonės gali rinktis aukso ar sidabro raštais dekoruotus švelniausios vilnos pledus. Siuvinėti pledai vardų pirmųjų raidžių inicialais, suteiks individualumo jausmą.

Scroll to Top