Aknės gydymas: ką reikia žinoti?

Veikiausiai kiekvienam ne kartą teko girdėti apie aknę. Tai išties didelė odos problema, galinti stipriai įtakoti psichologinę būseną ir visą gyvenimo kokybę. Juk dažnai dėl aknės sukeltų bėdų ar odoje likusių randelių atsiranda psichologinių sunkumų, nepasitikėjimo savimi ar kitų kompleksų. Iš tiesų, aknė yra sudėtinga ir reikalauja nuolatinės odos priežiūros. Negalima manyti, kad spuogų problemos praeis savaime be jokių padarinių – tai klaidingas požiūris. 

Atsirado aknės požymiai – kodėl?

Aknę galima laikyti labiausiai išplitusia odos problema, su kuria dažniausiai susiduria paaugliai ir  jauni žmonės. Be abejo, tai nėra išimtis – bėdų su akne neretai turi ir vyresnio amžiaus asmenys. Aknę, pagal sunkumą, galima skirti į tris tipus: komedoninė, uždegiminė bei pūlinė. Sudėtingiausios formos yra pūlinė aknė, kurios metu pūlingi mazgeliai plinta ne tik ant veido srities, tačiau ir ant kaklo, pečių bei nugaros.  

Kas nulemia aknės atsiradimą? Veiksnių yra daug, tačiau pagrindiniais galima laikyti brendimą, hormonų svyravimus, nesubalansuotą mitybą, streso ir nerimo faktorius, įvairias ligas ir pan. Dar daugiau, įtakos aknės atsiradimui turi ir paveldimumas. 

Svarbu pasirinkti tinkamas kosmetikos priemones

Reikėtų turėti omenyje, kad odos problemos, taip pat ir spuogai, inkštirai, pustulės (paprasčiau vadinamos pūlinukais) bei kiti aknės požymiai gali pradėti kamuoti dėl netinkamų kosmetikos priemonių naudojimo. Todėl itin svarbu atsakingai rinktis odai labiausiai tinkančius produktus. Kalbant apie prausiklius, šveitiklius, kaukes bei kremus, derėtų naudoti būtent aknei, riebiai, mišriai odai skirtas priemones. Atsakingai reikėtų naudoti ir dekoratyvinę kosmetiką. Reikalinga tokia, kuri neužkimštų porų bei sudarytų tinkamas sąlygas odai kvėpuoti.  

Problemai spręsti – kreipimasis į specialistus

Ar teisinga galvoti, kad aknę įmanoma išgydyti labai greitai? Be abejo, visuomet norime kuo greitesnio teigiamo rezultato. Visgi, tai nėra taip lengva. Aknė yra iš tų problemų, kurios linkę atsinaujinti, tad ir gydymas yra ilgalaikis, reikalaujantis kantrybės ir specialios atsakingos priežiūros. Turint sudėtingus aknės simptomus neverta laukti – norint išvengti nemalonių padarinių, būtina kreiptis į specialistus ir imtis griežto gydymo. Dermatologai, parinkę reikiamą gydymą, padės susidoroti su šia problema. Odos problemoms spręsti rinkitės tik saugias, kokybiškas paslaugas teikiančias vietas, pavyzdžiui, Estetus klinika, Inovatyviosios dermatologijos centras, Sapiegos klinika, Kardiolitos klinikos ir kt. Svarbiausia – laiku savimi pasirūpinti! 

Scroll to Top