medus-vitaminai

Medus – geriausias vitaminas Jūsų kūnui?

Vėsiuoju metų laiku daugelis pradeda ieškoti vitaminų, kurie padeda stiprinti kūną. Tiesa, pirmiausia siūlome ne skubėti į vaistinę, tačiau apsilankyti maisto prekių prekybos vietose, kadangi būtent jose prekiaujama pačiais geriausiais vitaminais. Tai yra daržovės, vaisiai, įvairūs aliejai ir lietuviškas medus, kuris dažnai vadinamas ne tik vitaminu, tačiau ir vaistu nuo daugelio ligų.

Žinoma, ne visas medus vienodai yra geras. Etiketės ant medaus stiklainių padės detaliau su juo susipažinti ir tuo pačiu pasirinkti Jums labiausiai tinkamą. Štai todėl skaitykite jas kuo detaliau, juolab, pirkite tik ekologišką medų.

O kam jis reikalingas?

  • Medus dažniausiai vertinamas todėl, kad jis padeda stiprinti imuninę sistemą. Kai lauke oras tampa labai atšiaurus – daugelis žmonių pradeda reguliariai į arbatą dėti medų, kuris padeda išvengti peršalimo ligų.
  • Taip pat medus naudojamas ir tokiu atveju, kai ligos jau užklupo, kadangi jis pasižymi ir antibakterinėmis savybėmis. Jeigu pradėjote sloguoti – keli šaukštai medaus ir tikėtina, kad daugiau ši problema Jūsų nebekankins.
  • Taip pat, liaudyje kalbama, kad jis gali paskatinti plaukų augimą, pagerinti odos būklę. Pasidomėkite kaukėmis, kurios daro stebuklus ir atgaivina odą bei plaukus.
  • Medus dažnai naudojamas ir tokiu atveju, kai žmogus turi problemų su kvėpavimo takų ligomis. Žmonėms, kurie serga astma – tai nepamainomas vitaminas, reguliarus pagalbininkas.
  • Medus taip pat naudojamas ir nudegimams gydyti. Dažniausiai tepamas ant žaizdos vietos. Tiesa, prieš pradedant gydyti savarankiškai pirmiausia reikia pasitarti su gydytojais.
  • Medus taip pat gali sumažinti ir nemalonius viduriavimo sukeltus simptomus. Tačiau šiuo klausimu taip pat reikėtų pasitarti su gydytoju.

Etiketės ant medaus stiklainių yra pats išmaniausias gidas, kuris padės suprasti, ar perkamas produktas yra tikras, ar jis turi visas naudingąsias medžiagas ir padės pasiekti tokio rezultato, kokio tikimosi valgant šį bičių gaminį.

Scroll to Top