Maži kasdieniai įpročiai, kurie yra draugiški aplinkai

Vis daugiau kalbama apie ekologines problemas, kurias tampa sunkiau kontroliuoti. Nors draugiškesnius aplinkai įpročius turi tik maža dalis žmonių, jie nėra tokie sunkūs ar užimantys daug laiko, jog negalima būtų bandyti to ir kitiems. Kasdieniai veiksmai, kurie iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nepatogūs ar nereikšmingi, išties gali kurti teigiamas pasekmes, jeigu šiuos įpročius prisijaukins didesnė visuomenės dalis.

Rūšiavimas

Šiandien sunku rasti pasiteisinimų, jog rūšiavimui nėra suteikiamos tinkamos aplinkybės ir galimybės. Šalia gyvenamųjų namų, prekybos centrų yra specialiai tam skirti konteineriai, tad belieka pasirūpinti rūšiavimu namuose. Rūšiuoti buitines atliekas, popierių, plastiką, stiklą užtrunka vos kiek ilgiau nei išmetant visas šiukšles kartu, tačiau rūšiavimo teigiamos pasekmės yra nepaneigiamos.

Dviratis arba viešasis transportas

Automobilių išmetamosios dujos yra viena opiausių ekologinių problemų, kuriai spręsti yra paprastos alternatyvos. Jeigu atstumas nuo namų iki darbo nėra didelis, vietoj kelionės automobiliu galima pasirinkti dviratį, juolab, jog mieste dviračių laikikliai (daugiau apie dviračių laikiklius: Darom.lt) nebėra problema ir palikti jį galima tiek šalia darbo, tiek užsukus pietų į kavinę.Tokiu būdu gyvenime atsiranda papildoma, fizinį aktyvumą skatinanti veikla, kuri ypač smagi esant gražiam orui. Jeigu kelionė nuo namų iki darbo užtrunka kiek ilgiau, pasirinkus viešąjį transportą, ne tiek prisidėdama prie taršos mažinimo, bet ir sutaupomas laikas nestovint automobilių spūstyse.

Plastikas

Spręsti plastikos problemą galima kur kas lengviau ir taupiau. Jeigu diena prasideda užsukant į parduotuvę buteliuko vandens, galima taupi alternatyva. Įsigijus gertuvę, kurią galėsite papildyti bet kuriuo metu, ne tik sutaupomas laikas, mažinamos išlaidos, bet svarbiausia – sumažėja plastiko naudojimas.

Vienkartiniai puodeliai

Skani kava jaukioje kavinukėje ar išsinešimui tapo svarbiu ritualu daugeliui, tačiau nedaugelis turi ekologiškesnį įprotį – vietoj vienkartinių puodelių naudoti asmeninį daugkartinį. Nors yra kavinių, kurios puodeliams naudoja perdirbtą popierių, visgi tai tėra problema, kuriai spręsti yra lengva alternatyva. Daugkartinio naudojimo puodeliai netaps problema baristoms pagaminti pamėgtą kavą į atsineštą puodelį, tad naujas įprotis tikrai nepakeis kavos minutėles tradicijos, bet bus draugiškas aplinkai.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top