čiužiniai ir lovos

Nugaros skausmo priežastys ir prevencija

Šiais laikais vis naujesni žmonės skundžiasi stuburo problemomis. Gydytojai pastebi, kad skausmas vis dažniau kankina ne tik tuos, kurie dirba aktyvų fizinį darbą, tačiau ir tuos, kurie visas dienas praleidžia prie kompiuterio. Taigi, tai ir biuro darbuotojų lemtis, kurios išvengti galima pasinaudojus keliais mūsų patarimais.

Svarbiausia atsiminti, kad kuo daugiau dėmesio sau skirsite – tuo geriau jausitės. O dėmesys sau prasideda nuo meilės. Juk gera gyventi gerai!

  • Stiprinti nugarą

Visi puikiai žino, kad šiais laikais fizinis aktyvumas labai svarbus visiems. Paprasčiausiai žmonės labai daug laiko praleidžia sėdimoje arba gulimoje pozoje. Tokiu atveju specialius pasivaikščiojimas, sportas, net ir paprasta mankšta yra labai naudinga ir gali padėti kur kas geriau jaustis.

  • Sėdėti taisyklingai

Taisyklingai sėdėsenai reikalingi tinkami baldai. Jeigu dirbate sėdimą darbą, tokiu atveju gerą kėdė ir ergonomiškas stalas yra būtini. Tai – ne galimybė, tačiau būtinybė. Tik tokiu atveju po ilgos sėdimos dienos nepradės labai skaudėti nugaros.

  • Kelti sunkumus taisyklingai

Jeigu dirbate fizinį darbą – svarbu išmokti tinkamai atlikti tam tikrus judesius. Kaip ir sporto metu, taip ir dirbant fiziškai – taisyklinga padėtis labai svarbi, kadangi nedirbdamas gali sulaukti labai daug traumų, kurios vėliau virs lėtinėmis ligomis.

  • Pasirinkti tinkamą čiužinį ir pagalvę

Taip pat labai svarbu daug dėmesio skirti miegui. Galbūt įsirenginėdami namus kai kur taupome, tačiau rinkdamiesi miegamojo baldus (https://www.deinavosbaldai.lt/miegamojo) neturėtume taupyti, nes jie svarbūs ne tik dėl interjero stiliaus ir estetikos, bet ir dėl sveikos nugaros ir kokybiško miego. Visi puikiai žino, kad bloga lova, blogas miegas neatsiejamas ir nuo labai blogos savijautos. Tokiu atveju reikia nepamiršti daugiau dėmesio skirti ne tik lovos karkasui (https://www.deinavosbaldai.lt/miegamojo/lovos), tačiau tuo pačiu ir miegamojo čiužiniui. Investuokite į kokybę ir tai Jums atsipirks energijos gausa.

Nelaukite, kol patys pirmi simptomai apsunkins Jums gyvenimą. Pasistenkite problemas spręsti kuo greičiau, vos tik pajutus pirmus simptomus. Tuomet ir susitvarkyti su skausmu bus paprasta ir tai Jums brangiai nekainuos.

Scroll to Top