meditacija

Meditacija – ramybės būsena

Meditacija – tai buvimo be minčių, dvasinės tylos, ramybės būsena, kai žmogaus dėmesys yra sutelktas į vidų. Medituojant dėmesį geriausią laikyti sutelktą į viršugalvį arba širdyje.

Muzika ir meditacija

Daugelis dvasinių praktikų meditavimo palengvinimui naudoja ritmingas melodijas, ramios  garsų kaitros muziką ir savitas giesmes.

Meditacijos nauda

Žmonės  atėję medituoti labai susikremta pajutę blokus ir problemas čakroje, jaudintis dėl to nereikia, o leisti vibracijoms tekėti ir tai išsispręs savaime, nes būtent tai ir yra meditacija. Meditacijoje turite būti at sidavęs, visiškai atsivėręs ir tuo metu jūs turite būti absoliučiai be minčių. Pastaruoju metu meditacijos populiarumas ypač išaugo, vis daugiau žmonių atranda teigiamą meditacijos naudą, tai nuolatinis procesas, kurio tikslas –  priversti protą susikoncentruoti bei nukreipti mintis. Be to, meditacija neretai naudojama siekiant išvystyti naudingas emocijas ir įpročius:

  • Padidėjusi tolerancija skausmui;
  • Pozityvus požiūris ir nuotaika;
  • Savidrausmė;
  • Sveiko miego įpročiai;

Meditacija padeda kontroliuoti skausmą

Skausmo suvokimas yra glaudžiai susijęs su proto būsena, nuotaika bei nusiteikimu. Pastebėta, kad medituojančių žmonių smegenys veikia aktyviau, be to medituojantis žmonės dažniausiai yra mažiau jautresni skausmui, meditacija yra susijusi su retesniu skundimusi, nuolatiniu ar protarpiniu skausmu. Bet kokiu atveju, tiek medituojantys, tiek nemedituojantys žmonės patiria skausmą, skirtumas tik tas, jog medituojantis sugeba geriau su tuo skausmu susidoroti. Meditacija gali panaikinti skausmo  suvokimą smegenyse, tai padeda gydyti įsisenejusį ir nuolatinį skausmą, taip pat gali sumažinti širdies įtampą, taip pagerindama bendrą fizinę sveikatą.

Meditacija formuoja discipliną ir valią

Meditacija gali sustiprinti protinę discipliną. Protinės disciplinos pagalba dažniausiai atsisakoma įvairių priklausomybių. Medituojantys žmonės dėmesį išmoksta nukreipti teisinga linkme, sustiprinti valią ,kontroliuoti emocijas bei geriau suprasti priklausomybių priežastis.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top