kenksmingi kosmetikos ingredientai

Kenksmingi kosmetikos ingredientai

Kiekvienas nori atrodyti gražiai ir jaustis patraukliai. Mūsų išvaizda suteikia mums pasitikėjimo, o pasitikėjimas gali nulemti sėkmę darbe ar kur kitur. Moterims pasisekė – jos turi kosmetiką, kurios pagalba gali pasigražinti ir taip suteikti sau daugiau pasitikėjimo. Tiesa, kartais tame kosmetikos suteikiamame grožyje slypi pavojus — kenksmingi kosmetikos ingredientai. Ypač tuo derėtų pasidomėti jautrią, į spuogus linkusią odą turinčioms ir nėščioms moterims. Taigi, pateiksime Jums sąrašą kenksmingų kosmetikos ir odos priežiūros priemonėse naudojamų ingredientų, kurių derėtų vengti.

3 populiariausių kenksmingi kosmetikos ingredientų:

  • Dimetikonas (angl. dimethicone)

Dimetikonas kosmetikoje naudojamas norint išgauti konkrečią priemonės struktūrą. Šis sintetinis silikonas padeda trumpam paslėpti nedideles raukšles. Dėl šio ingrediento kosmetikos ar odos priežiūros priemonė tampa lengvai paskirstoma ant odos. Dimetikonas ant odos padeda sukurti sintetinį barjerą, kuris ir užpildo raukšleles, tačiau ilgainiui sausina odą, o ilgai naudojant ir nepilnai pašalinant priemonę nuo veido bakterijos įkalinamos ir gali sukelti ar paaštrinti bėrimus.

Šis ingredientas randamas: pudroje, makiažo pagrinde ir kt.

  • Natrio laureto sulfatas – SLS (angl. sodium laureth sulfate)

Šis kenksmingas ingredientas yra išgaunamas iš etoksilinto laurilo alkoholio. SLS gali sudirginti odą, išbalansuoja odos natūralų riebalų balansą, erzina akis, kemša poras ir aštrina spuoguotos odos problemas.

Šis ingredientas randamas: šampūne, dušo želėje, kūno ir veido prausikliuose, makiažo pagrinde, dantų pastoje ir burnos skalavimo skystyje.

  • Butilhidroksianizolis – BHA (angl. butylated hydroxyanisole)

„National Toxicology Program” klasifikuoja BHA kaip kancerogeninė: „pagrįstai tikėtina, kad BHA yra žmogaus kancerogenas”. Europos Sąjungoje šis ingredientas yra draudžiamas kvepaluose.

Šis ingredientas randamas: kvepaluose, kosmetikos gaminiuose, kurie skirti pašalinti negyvas ląsteles iš odos paviršiaus.

 

Scroll to Top