seksologas

Seksologo pagalba rutinoje paskendusių žmonių sveikatai

Turbūt retas kuris diena iš dienos uoliai dirbdamas grįžęs į namus visuomet trykšta energija. Būna dienų kaip tyčia, kai nuovargis, įtampa ir stresas darbe, persikelia į šeimą. O dar ir tie kasdienybės buities rūpesčiai ilgainiui auginantys rutiną užgriūna staiga ir itin dramatiškai. Tokiomis situacijomis paprastai nukenčia viena ar abi poros pusės. Prasideda ginčai, barniai dėl visiškai nereikšmingų dalykų. Be abejonės – silpsta ir žmogaus sveikata, nervinė sistema, mažėja lytinė energija. Visa tai neigiamai atsiliepia bendrajai žmogaus savijautai. Tad ką daryti, kai susiduriama su santykių krize, imama jaustis prastai? Seksologas – tai tas žmogus, kuris gali padėti atsikratyti kompleksų, susijusių su lytiniais santykiais, padeda vėl grįžti į normalų seksualinį gyvenimą ir vėl atstato harmoniją ir sveikatą į kiekvieno žmogaus gyvenimą.

Seksologija – tai mokslas, tiriantis žmogaus seksualumą, lytinę raidą, sueities procesus ir technikas. Ši medicinos sritis taip pat glaudžiai siejasi su psichologija, sociologija, urologija. Sutrikus normaliam žmonių gyvenimo ritmui arba, priešingai, per daug panirus į rutiną, jie nejučia ima skųstis suprastėjusia sveikata: tokie asmenys neturi nuotaikos ir jėgų po darbų užsiimti mėgstama veikla, keliauti, pramogauti. Netgi kalbėjimasis su artimu ir mylimu žmogumi jam tampa kur kas sudėtingesnis. Žmogui gali imti nuolat skaudėti galvą, jaučiamas sunkumas skrandyje ir prasideda dar visa eilė įvairių sutrikimų. Tačiau laiku pastebėtos problemos gali būti išsprendžiamos.

Jei Jūsų šeimoje jau kuris laikas vyrauja įtampa arba išgyvenate tikrą santykių krizę, neužsidarykite skirtinguose kambariuose ir jokiu būdu neužsitverkite tylos siena. Nuoširdus pokalbis, galbūt net garsų barniai gali padėti išsišnekėti ir pasiūlyti alternatyvą, į gyvenimą grąžinančią sveikatą ir normalų seksą. Labai svarbu, kad su partneriu vienodai sutartumėte vienu klausimu – dėl seksologo konsultacijos. Kreiptis į šį medicinos profesionalą reikėtų, jeigu jau kuris laikas neturite normalių lytinių santykių, nuolat patiriate silpnumą dėl streso ir įtampos santykiuose, namuose ar darbe, arba jeigu planuojate net skyrybas. Seksologas padeda spręsti įvairias problemas, o vizitas pas seksologijos srities profesionalą gali tapti antru šansu pradėti naują, kur kas sveikesnį, ramesnį ir optimistiškesnį gyvenimo periodą šeimoje.

Parengta remiantis https://www.homosanus.lt/seksologo-konsultacija

Scroll to Top