Imuniteto stiprinimas

Žmogus turi nematomą skydą, kuris apsaugo organizmą nuo įvairiausių bakterijų, virusų bei kitų ligų šaltinių. Paprastai jis vadinamas imunitetu, kurį reikia visuomet stiprinti, nes tinkamai jo neprižiūrint jis silpnėja, o tuomet užsikrėsti įvairiomis ligomis išties labai lengva. Kadangi tikrai gyvename tokioje aplinkoje, kur kiekviename žingsnyje susiduriame su bakterijomis, kurios mus puola. Bet dėl to mes kiekvieną dieną nesergame vis kitokia liga, o mus saugo tik stiprus imunitetas. Tačiau keičiantis orui, nuo vasaros pereinant prie rudens orai darosi drėgnesni.
Didelė orų permaina, trumpos dienos, šaltas oras organizmui suteikia šoką. Jis patiria vitaminų stygių, stresą, o būnant net trumpą laiką labai ankštoje patalpoje (darbe, viešajame transporte) silpnina mūsų apsauginį skydą — imuninę sistemą. Taigi, dviejų dalių straipsnyje aptarsime, kokių veiksmų reikia imtis, kad organizmas būtų apsaugotas nuo įvairių virusų.

Pirma, pasirūpinkite tinkama mityba. Mūsų organizmas išties yra pilnas įvairių staigmenų, nes per vieną dieną mes prarandame ir tiek pat pagamina įvairiausių mūsų organizmui svarbių ląstelių.
Jos lyg statybinės medžiagos mūsų raumenims, kraujotakai ir visiems organams, kurias mes gauname valgydami, gerdami ir net kvėpuodami. Tačiau kaip ir namo statybai, taip ir mūsų organizmui reikalingos geros kokybės maistinės medžiagos. Todėl nenuostabu, kad blogai maitinantis, valgant ne visą vertį maistą ar badaujant mes prarandame svarbias mūsų organizmui medžiagas. Tad akivaizdu, kad tik kokybiškas maistas gali stiprinti mūsų imunitetą. Juk gerai maitintis nėra sunku, o juolab ir ne kokia prabanga. Šalia visų tradicinių maisto produktų, kartu atsiranda ir ekologiškas, be chemikalų auginamas maistas. Tačiau labiausiai organizmą stiprinančios medžiagos yra probiotinės bakterijos, kitaip vadinamos gerosiomis bakterijomis. Tai visiškai natūrali medžiaga, kurios gausu jogurte, kefyre, pasukose, taip pat mėsoje. Jie vertinami dėl to, kad atstato mikroflorą bei labai yra sveiki žarnynui.

Tęsiant apie maistą, tai reikia nepamiršti ir vitaminų, kuriuos galime gauti iš vaisių bei daržovių. Juose gausu antioksidantų, tai A, C, E grupės vitaminų, kurie valo organizmą nuo kenksmingų mūsų organizmui medžiagų. O pastarieji, kaip žinoma, gali pakenkti gerosioms ląstelės bei silpninti imunitetą. Todėl patariama, kiekvieną dieną ryto metu valgyti vaisius, o antroje dienos pusėje daugiau įvairių daržovių.

Kitų patarimų ieškokite „Imuniteto stiprinimas (2 dalis)

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top