Vaiko imuniteto stiprinimas

Atėjus rudeniui tėvelius dažnai aplanko rūpesčiai, ne vien dėl savo asmeninių darbų, o dėl vaikų sveikatos. Jeigu vaikai per visas vasaros atostogas nesuserga, tuomet jie žino, kad ruduo yra būtent tas sezonas, kuomet juos užklups liga. Vos vaikai yra išleidžiami į darželius ar mokyklas, jie nejučia pradeda sloguoti, kosėti, čiaudėti, jiems sukyla temperatūra. O tuomet tik spėk varstyti poliklinikos duris. Todėl dar prieš ligų sezoną svarbu pasirūpinti vaiko imunine sistema. Jį stiprinant įvairiais tradiciniais bei laiko patikrintais būdais. Tad apie šiuos būdus kaip mat ir pakalbėsime.

Pirma reikia paminėti, kas yra tas imunitetas ir kodėl jis toks svarbus. Imunitetas yra tam tikras organizmo apsaugojimas nuo įvairių bakterijų, ligų, virusų, mikrobų ir t.t. Mes jį pradedame vystyti bei stiprinti, kai esame dar mamos pilve. Todėl patys tėvai dar prieš vaikui gimstant privalo pasirūpinti ir savo pačių organizmo stiprinimu. O vaikui gimus jį žindyti mamos pienu bei juo ilgiau. Taigi, kai organizmas negauna pakankamai svarbių jam medžiagų, jį puolą ligos. Kadangi, mažųjų organizmas dar tik auga, tai jų imunitetas yra labiau pažeidžiamas.

Labiausiai pažeidžiamas vaiko imunitetas yra tik jam pradėjus eiti į mokyklą, nes tokiame amžiuje vaikai sparčiai auga, jų organizmas patiria šoką bei daug pokyčių vienu metu. Tad nusilpus organizmui labai lengva susirgti, kadangi vaikas būna apsuptas dar dešimties kitų vaikų. Kai imunitetas nusilpsta vaikas jaučiai pavargęs, nes organizmas kovoja su virusu, o dėl to jam trūksta jėgų. Tad ką daryti, kad vaiko imunitetas būtų stipresnis?

—Labai svarbi visavertė, subalansuota ir sveika mityba. Kuo daugiau vaisių, daržovių, kruopų, riešutų, jogurto;
—Reikia vengti perkaitimo, o kaip tik grūdinti vaiką;
—Taip pat reikia pasirūpinti, kad vaikas visada pailsėtų, nueitų laiku miegoti;
—Svarbi yra higiena, odos priežiūra ir namų vedinimas;
—Žinoma, reikia nepamiršti ir fizinio aktyvumo;
—Stengtis nebendrauti su sergančiais vaikais.

Šie ir kiti patarimai išties padeda stiprinti vaiko imunitetą bei išvengti ligų.

Scroll to Top