varpos niezejimas

Gėdinga, bet rimta problema

Paradoksalu, tačiau vyrai yra linkę didžiuotis savo seksualiniais pajėgumais, tačiau su lytiniu gyvenimu susijusias problemas kažkodėl slepia. Nemalonios, tačiau daugelį vyrų varginančios problemos labai dažnai atsiranda ant vyriškų lytinių organų dėl įvairių infekcijų ar kitokių priežasčių. Viena dažniausiai sutinkamų vyrų lytinių ligų – balanopostitas. Kas tai?

Balanopostitas išvertus iš graikų kalbos reiškia varpos galvutė ir apyvarpė. Medicinos moksle šis terminas skirtas apibūdinti šios srities uždegimą, taigi balanopostitas yra varpos galvutės ir apyvarpės uždegimas. Šios ligos simptomai yra gana ryškūs ir ypač bjaurūs: varpos niežtėjimas, nemalomus patinimas, paraudimas, diskomfortas šlapinimosi metu ir neįprastos išskyros iš apyvarpės maišelio. Visa tai nusako, kad pas vyrą organizme yra bolonopostitą sukeliančios infekcijos ir jos aktyviai veikia.

Labai dažnai banalopostitą sukelia šios infekcijos: Streptococcus, Staphylococcus, Proteus, E.coli. Paprastai varpos niežtėjimas ir kiti balanopostito požymiai atsiranda pas netvarkingus, švaros privengiančius vyrus. Nenuplauta apyvarpės smegma – puiki terpė veistis įvairiems mikrobams.

Pavojingi mikroorganizmai (infekcijų pavidalu) dirgina apyvarpę bei varpos galvutę, taip sukeldama įvairaus amžiaus vyrams didelį diskomfortą. Varpos niežėjimas kamuoja tiek namuose, tiek darbe, tiek pasimatyme su mylima mergina.

Kartais balanopostitas gali išsivystyti ir pas vyrus, kuriems yra diagnozuota gonorėja ar kitos kilmės šlaplės uždegimas (pavyzdžiui, trichomonozinas, kandidamikozinas). Infekcija iš šlaplės patenka į varpos galvutę taip sukeldama ten infekciją, o ilgainiui ir skausmą.

Taip pat gydytojai pažymi, kad balanopostitas pasireiškia ir sergantiems cukriniu diabetu.

Scroll to Top