Ką daryti, jeigu susirgo žirgas arba perspektyvi kryptis būsimiems veterinarams

Ką daryti, jeigu susirgo žirgas arba perspektyvi kryptis būsimiems veterinarams

Susirgo katinas, šuo ar jūsų žiurkėnas? Nėra visiškai jokios problemos – tereikia surasti artimiausią veterinarijos kliniką ir gyvūnas bus kuo greičiau išgydytas. O ką daryti tokiu atveju, jeigu suserga žirgas?
Žinoma, nereikėtų pamiršti paminėti, jog žirgas, priešingai nei šuo ar katė, neguli su mumis vienoje lovoje ir tikriausiai net nesėdi kartu vakare svetainėje bežiūrint televizorių.

perspektyvi kryptis būsimiems veterinarams
Retas kuris turi nuosavą žirgą, tačiau vis dėl to Lietuvoje yra ne vienas žirgynas ir kiekvienam ten gyvenančiam gyvūnui visuomet yra reikalinga priežiūra. Tačiau nutikus didesnei bėdai skubios pagalbos nebūtų verta tikėtis – specialistų šioje srityje galima rasti itin nedaug.
Visai kitomis akimis į tai galėtų pažiūrėti būsimas ar esamas veterinarijos studentas, kuris dar nėra iki galo apsisprendęs, kokius gyvūnus norėtų gydyti.
Tuomet stambių gyvūnų gydymas (žinoma, jeigu jie nesukelia baimės jausmo vos tik pamačius) yra tikrai labai puikus pasirinkimas. Bus kur kas lengviau rasti darbą, negu pasiryžus gydyti smulkiuosius gyvūnus, tačiau reikės labai jam pasišvęsti – gyvūnai, kaip ir žmonės, gali susirgti bet kurią akimirką, o jeigu būsi vienas iš nedaugelio veterinarų tame rajone, kurie gali padėti, reikės jausti atsakomybę ir atsikėlus vidurį nakties keliauti pažiūrėti, kas atsitiko.

ką daryti, jeigu susirgo žirgas

Tačiau galėsi būti ramus dėl konkurencijos – pats galėsi diktuoti savo sąlygas, kadangi būsi vienas iš nedaugelio tokių specialistų. Niekada nereikės nervintis dėl nepatenkintų pacientų – blogiausia, ką jie gali padaryti – įspirti.
O ką daryti tiems, kurie vis dėl to jau dabar turi žirgyną, tačiau neturi gerų specialistų jiems gydyti? Čia situacija kur kas sudėtingesnė. Belieka laukti ir tikėtis, jog ateityje veterinarai dažniau rinksis žirgų specifiką, o kol kas kaip įmanoma geriau rūpintis savo gyvūnais, kad veterinaro priežiūra jiems būtų reikalinga tik ypatingomis progomis.

perspektyvi kryptis būsimiems veterinarams
Vienintelė išeitis, jog veterinarai turėtų darbo, o žirgyno savininkams netektų palikti sergančių žirgų be priežiūros – puiki tarpusavio komunikacija. Visi bus patenkinti tuomet, kai baigę studijas veterinarai gerai save išreklamuos, o žirgynai išdrįs priimti savo karjerą dar tik pradedantį specialistą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top