Ar tikrai soliariumas – priešas mūsų odai?

Ar tikrai soliariumas – priešas mūsų odai?

Tamsus įdegis dažniausiai kvepia egzotika ir asocijuojasi su vasara, tačiau jeigu šia tema kalbėtume žiemą, mergina ar net vaikinas, savo natūralią odos spalvą išmainę į rudą arba oranžinę atrodys labiau graudžiai, negu egzotiškai. Soliariumo dėka galima net ir ne pačiais šilčiausiais metų laikais nebūti baltomis varnomis, tačiau nepaisant šio ir kitų privalumų, ne ką mažiau yra kalbama apie nenatūralaus deginimosi minusus.

per daug soliariumo idegio
Perskaitę daug įvairios kompetencija dvelkiančios literatūros, daugelis soliariumą renkasi norėdami, kad oda taptų švelnesnė ir išnyktų ramybės neduodantys spuogai. Tačiau toks požiūris tik dar labiau skatina tapti pastoviais salonų lankytojais, kadangi poveikis jaučiamas tik tol, kol soliariume yra lankomasi, kadangi pagrindinė spuogų atsiradimo priežastis taip ir lieka nesurasta.
Rimtesni mokslininkai teigia, jog kuo dažniau deginamasi, tuo didesnė tikimybė, jog ant odos atsiras pigmentinių dėmių, kurios skatina odos sausėjimą ir senėjimą, o pačiu blogiausiu atveju gali prišaukti net vėžį.
Tačiau yra manančių, jog degintis soliariume netgi geriau, negu tiesiogiai prieš saulę, kadangi tokiu būdu galima išvengti pavojingų ultravioletinių spindulių. Tiesa, ir šiam argumentui skeptikai turi atsakymą – saulės spinduliai yra labiau išsibarstę, tad vis dėl to ne vieno mokslinio tyrimo metu buvo nustatyta, jog dirbtinis deginimasis yra kur kas labiau kenksmingas, negu gulėjimas prieš gražią dieną šviečiančią saulę.

deginimasis prieš saulę
Maža to, daugelis soliariumų naudoja higienos normas neatitinkančias lempas, kurios skatina greitesnį įdegį vien tam, kad neprarastų savo klientų ir galėtų garsiai skelbti naujus šūkius apie tai, kaip naudojantis būtent jų soliariumais galima įdegti daug greičiau. Žinoma, pamirštant paminėti, jog viskas vyksta kur kas pavojingiau.
Iki galo nepasakoma tiesa, tačiau taip daroma vien dėl to, kad būtų lengviau pritraukti dažniausiai besilankančius klientus – tokiems kur kas labiau rūpės žodis „greitai“, lyginant su „saugiai“. Rinka diktuoja savo sąlygas, o teiginį, kad būtent ši rinka nėra pernelyg išprususi, palikime kitam kartui.

Ar tikrai soliariumas – priešas mūsų odai?
Galima tiesiog teigti, jog pagrindinė visų ligų priežastis yra besaikis naudojimasis. Jeigu į soliariumą eini taip pat dažnai, kaip į parduotuvę, tikriausiai neišgelbės nei gydomosios lempos ar papildoma apsauga.
Į soliariumą vaikštant kaip į šventę (nekalbant apie tai, kad visas gyvenimas – tai viena didelė šventė), galima iš tikrųjų pagražinti savo odą, suteikiant jai šiek tiek tamsesnio atspalvio. Jeigu pasiklausime lietuvių liaudies išmintimi ir patikėsime, jog kas per daug, kas nesveika, soliariumas iš tikrųjų tapti labiau draugas, negu priešas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top