kelionė duoti kraujo

Kelionė duoti kraujo – ką iš anksto reikėtų žinoti

Žiema. Lauke spaudžia šaltukas. Žvarboka. Mes su drauge Kalėdų proga pasiruošusios padovanoti šiek tiek savo kraujo – juk tai puiki proga pasijausti geresnėmis, o ir kraujo tyrimas bus atliktas nemokamai.
Beveik pusvalandį pralaukiame vėluojančio transporto, esame sušalusios, tačiau vis dar pasiruošusios duoti kraujo. Galiausiai atvažiuoja ilgai lauktas autobusas, vežantis į Santariškes – per tokį ilgą laiką norinčių nukeliauti ta pačia kryptimi atsirado gerokai daugiau, negu pats autobusas gali sutalpinti, tad važiuojame tarsi žydai traukinyje į koncentracijos stovyklą – durys vos gali užsidaryti, o kiekvienoje stotelėje tenka palikti bent po keletą norinčių važiuoti toliau. Stringa durys, per daug karšta, visi stovi pikti, bet noras atlikti kraujo tyrimus ir būti savanorišku donoru neblėsta.Kelionė duoti kraujo – ką iš anksto reikėtų žinoti

Jis pradeda blėsti tik tuomet, kai per kančias atvykus į reikiamą vietą, medicinos sesuo informuoja, jog iš manęs kraujo geriau neimti – netikėtai ant lūpos atsiradusi pūslelinė atlikus kraujo tyrimus parodytų, jog sergu sifiliu, o aš tikriausiai to nenoriu.
Kadangi seselė atspėjo mano norus – papildomų problemų man tikrai nereikia, kantriai pralaukiu, kol draugei bus atlikti  visi kraujo tyrimai ir keliaujame namo. Galiu džiaugtis tik tuo, jog kelionė atgal nebeatrodo lyg važiuojant į koncentracijos stovyklą.

Dėl savo neapsižiūrėjimo teko sugaišti daug laiko, ir, gėda prisipažinti, bet daugiau niekada taip ir nenuvažiavau savanoriškai duoti savo kraujo.
Tam, kad nereikėtų iškentėti tokių didelių kančių ir pakartoti mano istorijos, prieš važiuojant duoti kraujo, reikėtų atsakyti sau į keletą klausimų:

  • Ar Jums yra 18 metų? Jeigu į šį klausimą atsakėte neigiamai, iš anksto reikėtų pasirūpinti tėvų sutikimu.
  • Ar Jūsų svoris siekia 50 kilogramų? Jeigu šiek trūksta – teks suvalgyti dar keletą kaloringų bandelių ir laukti papilnėjimo.
  • Ar esate sveikas? Jeigu turite temperatūros, sergate gripu ar ant lūpos netikėtai atsirado pūslelinė – gerus norus kuriam laikui reikėtų pamiršti.
  • Ar esate pakankamai pailsėjęs? Jeigu pastaruoju metu daug dirbote ir mažai miegojote ir dėl šios priežasties jaučiate nuovargį – dovanoti savo kraują reikėtų prieš tai kelias dienas geriau išsimiegojus.

Kelionė duoti kraujo – ką iš anksto reikėtų žinoti

Jeigu į visus šiuos klausimus atsakėte teigiamai, didelė tikimybė, jog būsite tinkamas kraujo donoras. Tuomet galima ruoštis kelionei ir tikėtis, jog atlikus kraujo tyrimus galėsite užsidėti pliusą savo gerų darbų sąraše ir oficialiai tapsite neatlygintinu kraujo donoru.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top