Kaip būti ir sočiam, ir laimingam?

Kaip būti ir sočiam, ir laimingam?

Gražesni jaučiamės tuomet, kai nejaučiame sunkumo skrandyje, kai pažiūrėjus į veidrodį atrodo, kad viskas savo vietose, nesinori numesti poros nereikalingų kilogramų, o sutikti pažįstami sako, jog dar šiek tiek ir nesunkiai galėsi pasislėpti už stulpo. Tačiau suvalgius skanaus torto gabalėlį ar riebų kiaulienos kepsnį, keptą ant grotelių, tą akimirką jaučiamės laimingesni. Tad kyla klausimas, ar verta laimę aukoti dėl gražesnio kūno ir ar tikrai laimė slypi tik suvartotose kalorijose. Kaip reikia suderinti viską, jog būtume gražūs, ir jaustumėmės laimingi?
Labai nesudėtinga yra tiesiog laikytis dietos, išėjus į restoraną kaskart užsisakyti tik salotų, prieš tai ir po to nevalgant nieko. Tačiau tokie žmonės dažniausiai būna įsitempę, paniurę ir nelaimingi – juk laimingas žmogus pirmiausia yra sotus žmogus. Nevalgydami esame įsitempę, skaičiuojame kiekvieną kąsnį ir tikimės itin greitų rezultatų, o jų nesulaukę – pradedame dar labiau nervintis.

Kaip būti ir sočiam, ir laimingam?
Pats paprasčiausias būdas to išvengti, būti ir sočiam, ir laimingam – aktyvus gyvenimo būdas ir sveika mityba. Galima leisti sau suvartoti didesnį kalorijų kiekį, kai žinai, jog vis tiek visas jas šiandien sudeginsi plušėdamas sporto klube ar bėgdamas ratus aplink rajono stadioną. Sportuodami jaučiamės energingesni, mažiau norisi valgyti nesveikus produktus, o ir pasižiūrėjus į veidrodį tikrai nesinori apsiverkti.
Dažniausiai žmonės teisinasi, jog sportui reikia skirti daug jėgų, o sveikai mitybai ir gyvensenai neužtenka laiko. Tačiau lygiai tiek pat jėgų ir ištvermės kainuoja dietos laikymasis, kai kaskart turi pagalvoti, ką ir kada dedi į savo burną. Jeigu neužtenka laiko nukeliauti į sporto klubą, visuomet galima surasti alternatyvų ir namuose – atsikėlus pusvalandžiu anksčiau ir diena atrodys ilgesnė, ir jėgų pradėti darbams bus kur kas daugiau. O jeigu sunku prisiversti tai daryti vienam, visuomet nesunkiai galima surasti bendraminčių. Tuomet paskatindami vienas kitą, galėsite pasiekti puikių rezultatų.

Kaip būti ir sočiam, ir laimingam?
Žinoma, jeigu kalbama apie rimtus pasiekimus ir aukštų rezultatų siekimą, vien tik sporto neužteks – tada reikės paderinti ir mitybą, ir kaip įmanoma rečiau piktnaudžiauti įvairiais skanėstais. Tačiau jeigu pagrindinis tikslas – puiki savijauta ir nesuglebęs kūnas, užteks tik kasdien pajudėti.
Įtikinus save, jog sportas yra pats geriausias vaistas nuo blogos nuotaikos ir papildomų kilogramų, belieka jį pamėgti ir priversti save kasdien padirbėti. O tada jau beliks tik skinti sunkaus darbo vaisius – kasdien priėjus prie veidrodžio pasigrožėti dailėjančiomis linijomis ir laukti komplimentų dėl iš veido nedingstančios šypsenos ir pagerėjusios nuotaikos.

Scroll to Top