venerinės ligos vyrams

Simptomai, būdingi vyrų venerinėms ligoms

Kuomet vyrai planuoja karštą naktį po antklodę, nesusimąsto apie tykančius pavojus. Jei lytiškai santykiaujate su nuolatiniu partneriu galite net nesusimąstyti, kad galite sirgti. Tačiau tiesa yra tokia, kad venerinės ligos vyrams yra lygiai tokia pati sekso dalis, kaip ir pats seksas. Net jei to nesuvokiate.

Pasak Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC), kiekvienais metais Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV) venerinėmis ligomis suserga apie 19 milijonų žmonių. Tiesa, vyrai dažniausiai apie tai nežino, nes jiems simptomai beveik nepasireiškia. Tačiau tai nereiškia, kad nepaveikia jų sveikatos. Štai keletas lytiškai plintančių ligų, kurios vyrams yra pavojingiausios:

Hepatitas B: Ši venerinė liga vyrams yra labai pavojinga, nes gali pasibaigti mirtimi. Skirtingai nuo kitų lytiškai plintančių ligų, ši parodo daugiau akivaizdžių požymių. Tiesa, jie dažnai būna panašūs į peršalimo ar gripo simptomus. Tai apetito praradimas, mieguistumas, nedidelis karščiavimas, raumenų ir sąnarių skausmas, pykinimas, vėmimas, gelta. Hepatitas B taip pat sukelia ir pavojingą kepenų uždegimą.

Herpis: Tai virusinė infekcija, kurią sukelia herpes simplex virusas. Pūslelinė gali atsirasti burnoje ar ant genitalijų. Herpis yra perduodamas per tiesioginį sąlyti su burna ar genitalijomis, taigi – bučiuojantis ar santykiaujant orališkai. Požymiai: dilgčiojimas, niežulys, deginimas, pūslės ant varpos, sėklidžių, aplink išangę, sėdmenis, šlaunis, lūpų, liežuvio, apetito praradimas, bloga savijauta, karščiavimas.

Galiausiai, pasakykite savo gydytojui, jeigu su partnere praktikuojate oralinį, analinį ir vaginalinį seksą. Tai gali padėti gydytojui įvertinti riziką dėl venerinės ligos vyrams infekcijų.

Scroll to Top