ortopedinės prekės

Čiužinių apžvalga. Kurią ortopedinę prekę pasirinkti?

Sakoma, kad vidutiniškai pramiegame trečdalį savo gyvenimo, tad miegas kiekvienam iš mūsų yra labai svarbus. Mūsų miego kokybė priklauso nuo daugybės faktorių: su kuo miegame, kiek miegame, kur miegame ir ant ko miegame. Paskutinis klausimas ir yra svarbiausias, nes pastaruoju metu labai populiarėja ortopedinės prekės, ne išimtis ir ortopediniai čiužiniai.

Palyginome tris populiariausius čiužinius: „Organic two in one ultra“, „Drive medical“ ir „Dream on me“. Atsižvelgėme į įvairius veiksnius, įskaitant komforto, skausmo sumažėjimo, patvarumo ir šilumos sulaikymo.

„Drive medical“: Ši baltos spalvos ortopedinė prekė turi penkias spaudimo zonas ir yra pagaminta iš kompleksinių nupjautų putų. „Drive medical“ sveria apie 5 kilogramus. Dėl nailono audinio šis čiužinys yra atsparus trinčiai. Taip pat vandeniui ir pralaidus garams. Slėgio zonos padeda pacientui jaustis patogiai. Visgi, dėl didelio spaudimo ant čiužinio kartais lieka žymės.

„Organic two in one ultra“: Pagaminta iš šimtaprocentinės ekologiškos medvilnės ir polietileno. Viršutinis paviršius gali būti lengvai nuvalytas. Šis čiužinys saugus visiems, nes yra be kenksmingų cheminių medžiagų. Jis atsparus vandeniui, bet ta pusė yra šiek tiek per kieta. Dėl to, gali būti nepatogu miegoti.

„Dream on me“: Šis pilkos ir baltos spalvos čiužinys gerai ventiliuojasi, todėl neleidžia kauptis alergenams. Paviršius yra plaunamas ir atsparus vandeniui. Visgi, jaučiamas kompleksinių nupjautų putų trūkumas ir per daug polistirolo.

Apibendrinant galima teigti, jog visos šios ortopedinės prekės yra vertos dėmesio, bet jei reikėtų rinktis pagal kainos ir kokybės santykį, geriausias variantas atrodo „Dream one me“.

Scroll to Top