šlapimo pūslės uždegimas

Auksinės taisyklės, kad neužkluptų šlapimo pūslės uždegimas

Šlapimo pūslės uždegimas – nė viena moteris neapsidžiaugia išgirdusi šių trijų žodžių kombinaciją. Priežastis – paprasta. Tos, kurioms kada nors teko „malonumas“ susidurti su šia liga, puikiai žino, ką reiškia tas baisus skausmas.

Šlapimo pūslės infekcija prasideda tada, kuomet bakterija įstringa šlaplėje ir keliauja į jūsų pūslę. Negydoma ši infekcija gali sukelti dar rimtesnes problemas. Šis nemalonumas dažnai pakenkia ir lovos reikalams. Net 60 procentų žemės moterų susiduria su šia problema. Jausmų būna įvairių – nuo paprasto nepatogumo iki milžiniškų kančių.

Vienas geriausių būdų išvengti šlapimo pūslės uždegimo – prevencija. Štai keletas patarimų, kuriais vadovaukitės po sekso ir Jūsų bei šios infekcijos keliai susikirs labai retai.

Šlapinkitės po sekso: Kiekvieną kartą po sekso užsinorite į tualetą? Taip ir turi būti. Šlapindamasis Jūs atsikratote bakterijos, kuri sekso metu galėjo atsidurti šlaplėje. Dėl tos pačios priežasties daktarai rekomenduoja gerti vandenį.

Valykitės iš priekio atgal: tai labai rimta prevencija nuo šlapimo pūslės uždegimo. Dėl infekcijos dažniausiai kalta būna E. coli bakterija. Ji atkeliauja iš tiesiosios žarnos. Jei šluostysitės iš priekio atgal, pastaroji negalės patekti į jūsų šlapimo pūslę.

Spanguolės: šie vaisiai jau nuo seno žinomi kaip puikiai šlapimo pūslės uždegimą gydantys vaistai. Taip yra dėl to, nes jose yra flavanolio, kuris užkerta kelią bakterijai prikibti prie šlapimo takų.

Apibendrinant galima teigti, jog šlapimo pūslės uždegimas gali užklupti bet kada. Dėl to reikia visada vadovautis trimis prieš tai išvardytomis auksinėmis taisyklėmis ir galėsite šlapintis be baimės.

Susirgus šlapimo pūslės uždegimu ar jaučiant panašius simptomus, kreipkitės į Homo Sanus kliniką Vilniuje https://www.homosanus.lt/slapimo-pusles-uzdegimas

Scroll to Top