Kapiliarų šalinimas – kas, kaip ir kodėl?

Nuolat paraudę skruostai ne visuomet rodo, jog žmogus yra sveikas, kai kuriais atvejais, tai signalizuoja apie odos problemą – išsiplėtusius kapiliarus (kuperozę). Nuolat raustanti oda yra kiek plonesnė nei įprastai, todėl kraujui priplūdus į kraujagysles (pavyzdžiui, sušilus, išgėrus alkoholio), jų tinklas iškart išryškėja ir kraujagyslės tampa aiškiai matomos. Dažniausiai jaunystėje skruostų paraudimas būna epizodinis, tačiau metams bėgant išsiplėtusios kraujagyslės nebegrįžta į pradinę būseną, tad didesnis ar mažesnis paraudimas matosi visada, ant veido išryškėja kraujagyslių tinklas, išsausėja oda, atsiranda spuogelių, nepanašių nei į aknę, nei į inkštirus. Kosmetologai tikina, kad kuperozė nėra išgydoma, tačiau pasireiškiančius požymius – raudonį ne tik galima, bet ir būtina mažinti, taip sulėtinant ligos eigą.

kapiliaru salinimas
Bet prieš tai pirmiausia siūlome išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių kuperozė atsiranda. Išsiaiškinus priežastis, bus gerokai lengviau ieškoti ir gydymo sprendimų.
Gydytojai tikina, kad pagrindinis veiksnys yra paveldimumas. Tai reiškia, kad, jei Jūsų šeimoje yra žmonių, taip pat susidūrusių su šią problema, tikėtina, kad Jūs paveldėjote išsiplėtusių kapiliarų problemą.

Yra keletas išorinių veiksnių, skatinančių raudonį:

  • Dažnas alkoholio vartojimas.
  • Stiprūs temperatūros pokyčiai. Pavyzdžiui, buvote itin šiltame kambaryje ir išėjote į lauką, kur temperatūra siekia minusą. Ir taip nuolat.
  • Netinkamos kosmetinės priemonės.
  • Ilgas buvimas saulėje taip pat gali paskatinti kapiliarų ryškėjimą. 
  • Darbas vietoje, kur labai karšta, pavyzdžiui, skalbykla. 
  • Aukštas kraujospūdis.

Taigi, jei paveldėjote kuperozę, tikėtina, kad mintys apie kapiliarų šalinimą ims dažnai suktis Jūsų galvoje. Tiesa, visiškai šios ligos neišgydysite, tačiau galite imtis priemonių, stabdančių ligos vystymąsi. Rekomenduojame vengti ultravioletinių spindulių, nes saulė yra vienas pagrindinių faktorių, pažeidžiančių žmogaus odą, o per ilgai pabuvus ultravioletinių spindulių šviesoje, skruostai tikrai paraus, nes kraujas suplūs į kraujagysles. Taip pat reikėtų vengti pirčių, nes jose temperatūra yra labai aukšta ir darbo labai karštose patalpose.
Labai svarbu odą prižiūrėti kas dieną. Kokias priemones rinktis, sunku nuspręsti, nes kiekvieno situacija yra individuali, kaip tik todėl pirmiausia reikėtų apsilankyti pas kosmetologą, papasakoti jam apie turimą problemą ir kosmetines priemones rinktis kartu. Jei norite, kad kapiliarų šalinimas būtų ilgalaikis ir efektyvus, rekomenduojame procedūrą lazeriu. Kapiliarų šalinimas lazeriu yra efektyvi priemonė, nepažeidžianti aplinkinių audinių, be to, rezultatai matosi iškart. Tiesa, ne visos kraujagyslės būna pašalinamos pirmos kapiliarų šalinimo procedūros metu, tačiau tie kapiliarai, kurie neišnyksta – smarkiai sumažėja.

 kapiliaru šalinimas

Ir vis tik, svarbu paminėti, kad, jei šį susirgimą paveldėjote, net po kapiliarų šalinimo procedūros lazeriu, yra tikimybė, jog raudonis atsinaujins. Žinoma, po ilgo laiko. Daugiau apie kapiliarų šalinimą: https://www.lazeriniscentras.lt/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top