Dantų balinimas – kaip vyksta ir kaip reikia elgtis po procedūros?

Balti dantys suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Turbūt neveltui  sakoma, kad plati šypsena padės atverti bet kurias duris. O ką daryti, jei Jūsų dantys pageltę, dėmėti ir dėl to Jūs kurį laiką vengiate šypsotis, o šypsenai prasprūdus skubate pridengti ją delnu? Taip neturėtų būti, todėl mes siūlome išeitį – dantų balinimo procedūrą. Dantų balinimas – tai estetinė procedūra, kurios metu naudojamas vandenilio peroksidas. Kaip viskas vyksta? Vandenilio peroksidas ant danties paviršiaus skyla į vandenį ir laisvąjį deguonį, kuris tampa chemiškai aktyviu. Šis elementas oksidacijos principu ima skaidyti didelius organinius junginius į smulkesnius. Tos didelės molekulės, esančios ant dantų – pigmentuoti junginiai (dėmės, tamsinančios mūsų dantis) Skildamos į smulkesnius junginius, tos dėmės tampa bespalvėmis ir taip visas dantis tampa baltu. Svarbu paminėti, kad rezultatas, kiekvienam skirtingas, nes efektyvumas priklauso nuo danties struktūros, pigmento rūšies, net asmens amžiaus.
Dantis galima balinti lazeriu, specialia lempa kabinete arba kapomis namuose. Balinimas kabinete – efektyvesnis ir greitesnis būdas, todėl plačiau kalbėsime apie šį būdą. Kaip vyksta dantų balinimo lazeriu procedūra? 
  • Prieš procedūrą rekomenduojama atlikti burnos higieną.
  • Kad balinant dantis nebūtų nudeginama Jūsų burnos ertmė, izoliuojamos dantenos bei lūpos.
  • Dantys, padengiamos geliu, kurio veikla, veikiama lazerio, aktyvuojasi dvigubai.
  • Po to odontologas dantis padengia apsauginiu kremu su fluoru.
  • Procedūra trunka apie 40 min.
Po procedūros reikia kiek pasaugoti dantis, kitu atveju rezultatas ilgą laiką Jūsų nedžiugins. Kelias dienas visiškai nevartokite dažančių produktų: kavos, vyno, burokėlių ir kt., nerūkykite. Vėliau rekomenduojama tokių produktų vengti. Gydytojai odontologai rekomenduoja naudoti dantų jautrumą mažinančias pastas, nes po procedūros kurį laiką dantys gali būti jautrūs. Kas 3 – 6 mėnesius atlikite burnos higieną.
Scroll to Top