Maistas – mūsų gyvybės šaltinis

Maistas yra reikalingas tam, kad jaustumėmės gyvi, sveiki ir energingi, bet šiais laikais, stokodami laiko, dažnai vengiame gaminti maistą, rūpintis jo maistine verte ir tiesiog nusiperkame karštą sumuštinį iš artimiausio kioskelio. Viskas būtų gerai, jei tokiu būdu nežalotumėme savęs, juk ne veltui sakoma „sveikame kūne – sveika siela“, todėl mityba rūpintis būtina.
Valgyti tai, kas papuola po ranka tikrai nederėtų. Jei žmonės atidžiai rinktųsi maisto produktus, tuomet pasikeistų ir kiti įpročiai, atsirastų noras daugiau judėti, sportuoti, pagerėtų nuotaika. Neteigiame, jog nuo šiol jums reikėtų valgyti tik salierų lapus. Oi, ne! Juk sveika mityba net ne apie tai. Svarbiausi sveikos mitybos principai yra trys, tai:
saikingumas, įvairumas ir subalansavimas.
Vadinasi valgyti reikia įvairiai, derinant suvartojamų angliavandenių, baltymų, riebalų ir vitaminų kiekį. Net retkarčiais išgeriama taurė raudono vyno – nėra blogai, jei ji tik viena. Deja, alkoholiu, kaip ir maistu, žmonės mėgsta piktnaudžiauti.
Iš maisto žmogus turėtų gauti apie 40 proc. įvairiausių maisto medžiagų, o iš įvairių daržovių, vaisių, uogų ir grūdų produktų turėtume gauti net 55-60 % energijos, tad kaip buvo minėta anksčiau, salierų lapai ne išeitis.
Ir vis tik yra dalykų, kurių reikėtų vengti, tai cukrus, saldumynai, valgomoji druska, taip pat jau anksčiau minėtas alkoholis. Kuo daugiau valgysite saldumynų, tuo didesnė tikimybė, kad ateityje Jus kamuos viršsvoris, padidėjęs cholesterolio kiekis. Jei vengsite druskos, sumažinsite kraujospūdžio riziką, o sumažinę suvartojamo alkoholio kiekį, nekenksite kepenims ir kasai.
Tačiau kartais norisi suvalgyti „ką nors skanaus“, ir sveika mityba atsiranda paskutinėje vietoje. Jei tokie pasilepinimai pasitaiko tik kartais, nieko baisaus. Tik tokiu atveju nepamirškite vienos iš taisyklių – saikingumo. O jei norite valgymą pasidaryti tikrų tikriausia švente, pasikviesite svečių, arba patys keliaukite pas ką nors ir ypatingai pavalgykite. Vienas iš būdų, užsiregistruoti svetainėje plateculture.com, kurios dėka svečių susilaukti galite net iš Malaizijos, Vietnamo arba Tailando. Beje, Vietnamietiškas maistas siekia labai senas tradicijas ir yra pagrįstas sveikos mitybos reikalavimais. Vietnamiečiai nevalgo šaldytos mėsos, riebalų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top