Sūkurinės vonios – tik malonumui patirti?

Vis dažniau girdima, kad vanduo yra neatsiejama žmogaus dalis organizme. Būtinas vandens vartojimas dažnam yra savaime suprantamas dalykas, tačiau nauda gali būti gaunama ir išoriškai. Dušas ar vonia dienos pabaigoje nuramina ir sugrąžina jėgas, pabudina ryte, bet ypatingas poveikis yra juntamas mėgaujantis masažinėmis voniomis. Ne kiekvienas gali pasigirti dažnai besilankantis pas masažistą, todėl masažinė vonia gali padėti atsipalaiduoti bei pagerinti savijautą.

Dažnai manoma, kad sūkurinės vonios tėra maloni pramoga ir nesusimąstoma, kad tai yra ir gyvybingumo, sveikatos šaltinis. Vandens srovės stimuliuoja kraujotaką, ramina ir gilina kvėpavimą, dėl to sustiprėja širdies susitraukimai, sumažėja kraujospūdis. Atsižvelgiant į tai, kad bene dažniausiai vėlyvame amžiuje pasitaikančios ligos yra susijusios su širdies, kraujospūdžio problemomis, sūkurinė vonia gali būti nepamainoma prevencinė priemonė norint užsitikrinti ilgą ir sveiką gyvenimą.

Taip pat masažinės vonios yra rekomenduojamos patyrus traumas, kenčiant nuo sąnarių ar raumenų uždegimų, nes vandens srovės padeda greičiau atsinaujinti ląstelėms, skatina gijimą. Dėl šios priežasties vandens masažo procedūros itin svarbios sportuojantiems ar tiems, kurie yra alinami sąnarių skausmų. Deja, mėgautis SPA centrų teikiamais malonumais dažnas neturi laiko ar galimybių, tačiau namuose ar sodyboje įsirengę sūkurinę vonią, gali atsipalaiduoti po fiziškai ar emociškai sunkios dienos bet kuriuo metu.

Verta paminėti, kad masažinės vonios naudingos ir siekiantiems sulieknėti ar sutvirtinti kūną. Dėl aktyvesnio deguonies įsisavinimo, odos ląstelės atsinaujina greičiau, ji tampa elastingesnė, stangresnė. Negana to, greičiau deginami ir riebalai, kurie yra moterims ramybės neduodančio celiulito priežastis. Derinant su sportu ir/ar dieta, sūkurinė vonia gali pagreitinti norimų rezultatų pasiekimą. Visokeriopa nauda yra neužginčijama, taigi masažinės vonios yra naudingos tiek nuo aukšto kraujospūdžio, raumenų ar sąnarių skausmų kenčiantiems žmonės, tiek tiems, kurie nori sveikesnės odos ir puikios išvaizdos.

Nuostabu yra tai, jog kartą investavę į savo gerbūvį ir įsirengę specialią vonią su hidromasažine sistema — masažinės vonios malonumais galite lepintis namuose kad ir kasdien! Hidromasažas iš esmės yra povandeninis masažas, kuriuo galima lepintis keliais būdais: įsigijus hidromasažinę vonelę kojoms, įsirengus hidromasažinę dušo sienelę arba vonią su hidromasažine sistema. Hidromasažinės vonelės kojoms yra ekonomiškiausias variantas, ypač tiks tiems, kurie užsigeidė atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, bet neketina į tai daug investuoti, remontuoti ir keisti vonios kambarį. Vonelės minusai, kad povandeniniu masažu lepinamos tik pėdos. Nors kita vertus — ant kojų kartais praleidžiame visą dieną ir jos tikrai nusipelno palepinimo. Na, o štai dušo kabina su hidromasažine sienele skirta ne pėdoms masažuoti. Hidromasažinė sienelė puikiai tiks sėdimą darbą dirbantiems ir nugaros nuovargį dažnai jaučiantiems žmonėms, tai masažas torsui, pečių juostai, nugarai, krūtinei, rankoms. Hidromasažinėse dušo sienelėse įrengti masažiniai purkštukai padės atsipalaiduoti karštame, šaltame arba kontrastiniame duše — kaip Jūs mėgstate. Povandeninio masažo nauda: raminantis poveikis nervų sistemai, mažinamas dirglumas, suaktyvinta kraujotaka ir medžiagų apykaita, pagerintas odos elastingumas, o maudantis kontrastiniame duše ir sustiprintas imunitetas. Nenustebkite, jei atėję į parduotuvę paprašysite burbulinės vonios, o konsultantas ims šnekėti apie hidromasažinę vonią, nes tai yra tas pats. Hidroterapijos principai:

  • Povandeninis vandens masažas: po vandeniu sudarant intensyvų vandens srautą;
  • Povandeninis oro masažas: po vandeniu sudarant nedidelių oro burbuliukų srautą. Tokio tipo masažinė vonia kartais yra pavadinama perline vonia. Tai nėra atskira masažinės vonios rūšis, tai ta pati hidraulinė vonia, tik kitos rūšies;
  • Povandeninis masažas kuomet maišosi oro burbuliukai ir intensyvus vandens srautas. Taip visomis kryptimis judantis oras ir vanduo masažuoja odą.
Scroll to Top