Rūkymas ir žindymas – ar tai kenkia vaikui?

Vaikelio atsiradimas yra ypatingas įvykis gyvenime – kartu su vaikelio atsiradimu, keičiasi labai daug dalykų. Vaigi, dėmesį reikėtų atkreipti į tai, kad reikia aptarti tam tikrus momentus, tai – kas iki vaikelio atsiradimo buvo galima, gimus atžalai, tampa nebeįmanoma. Na, o, kas pasakytina apie rūkymą bei žindymą? Apžvelkime.
Taigi, atsakant į šį klausim belieka tik pridurti, kad rūkymas žindymo metu yra vienas blogiausių sprendimų, kokį tik gali priimti mama. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad kartu su mamos pienu į vaikučio organizmą patenka daugybė kenksmingų medžiagų kurios gali paskatinti tam tikrus sutrikimus. Taigi, aptarkime, kokius.


Visų pirma, toks mamoms sprendimas gali gerokai pakenkti vaiko smegenų raidai. Buvo atliktas ne vienas tyrimas ir visi jie parodė, kad vaikų, kurie su mamos pienu gavo kenksmingų junginių, randamų cigaretėse, smegenų veikla buvo labiau sutrikusi nei tų, kurie vartojo mamos pienos be šių medžiagų.
Tačiau ir tai – dar ne viskas: pasirodo, toks mamos sprendimas gali gerokai padidinti vaiko tikimybę susirgti širdies bei kraujagyslių ligomis. Šios ligos, kaip žinia, yra vienos pavojingiausių.


Nutukimas – dar viena opi problema, kuri gali turėti itin blogų padarinių. Belieka tik pridurti, kad buvo atliktas ne vienas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad tie vaikai,kurie su mamos pienu gvo cigaretėse esančių medžiagų, tie vėliau buvo labiau linkę į nutukimą.


Taigi, belieka tik daryti išvadą, kad rūkymas žindymo metu yra vienas blogiausių dalykų, kokį tik gali daryti mama. Be to, svarbu nepamiršti, kad šiuo laikotarpiu ypač svarbų vaidmenį mityba, taigi, maisto racioną formuokite itin atsakingai. Na, o dar daugiau informacijos galite rasti http://www.auth.lt/sveikata-medicina/elektronines-cigaretes/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top