KUO YRA NAUDINGA GARINĖ PIRTIS?

Nuo senų laikų  iki šių dienų Lietuvoje pačia populiariausia išlieka garinė pirtis. Jos veikimo principas labai paprastas – ant įkaitintų akmenų pilamas šaltas vanduo, o nuo jų viršun kylantis garas įkaitina visą pirties erdvę. Daug informacijos apie pirtis rasite interneto svetainėje: pirciupasaulis.lt.

Kokią įprasta garinėje pirtyje palaikyti oro temperatūrą ir drėgmę?

Atitinkamai dozuojant ant įkaitintų akmenų pilamo vandens kiekį yra palaikoma norima patalpos temperatūra ir drėgmė. Įprastai tokioje pirtyje oro temperatūra įkaitinama iki 80 laipsnių Celsijaus, oro drėgnumas siekia iki 90 procentų. Tokios buvimo pirtyje sąlygos yra pačios palankiausios iš organizmo kartu su prakaitu išstumti nuodingas medžiagas. Anot medikų, garinė pirtis labiausiai tinka tiems, kurių oda yra sausa ir pleiskanojanti arba pažeista egzemos.

Kokius akmenis naudoti garinėje pirtyje?

Į krosnelę galima dėti tik tokius akmenis, kurie tikrai nesproginės nuo įkaitimo ir neskleis į aplinką kenksmingų sveikatai medžiagų. Jeigu pirties akmenys iškorėja, ima trupėti, juos būtina nedelsiant pakeisti naujais. Nes suskilinėjusių akmenų skeveldros užkemša buvusius laisvus tarpus ir iš dalies sulaiko šilumos sklidimą išorėn. Tad jei akmenų kokybei skirsite pakankamai dėmesio, tuo ilgiau jie galės tinkamai tarnauti.

Kaip vantos pasitarnauja organizmui?

Vantos pirtyje yra nepamainoma priemonė, kuria masažuojant kūną, akivaizdžiai pagerėja ne tik odos būklė, bet ir kraujo apytaka organizme, didėjant prakaitavimui iš organizmo pasišalina šlakai. Be to, vantų lapai pėrimosi metu išskiria bakterijas naikinančias medžiagas. Dažniausiai vanojimui naudojamos beržinės vantos, tačiau taip pat sėkmingai yra periamasi ir su šermukšninėmis, ąžuolinėmis, liepinėmis vantomis

Kada sveikiausia maudytis pirtyje?

Kaip mano medikai, pirtin geriausia eiti iš ryto pusės, nes tada kaitinimasis joje tikrai bus naudingas sveikatai. Įkaitusiame kūne suaktyvėja medžiagų apykaita. Todėl jei maudysitės vakare, paskui nebegalėsite užmigti iki pat ryto.

Ką apie pirties malonumus reikėtų žinoti sergantiems bronchine astma?

Jeigu jus kamuoja bronchinė astma, tada geriausia yra vengti tradicinės garinės pirties. Jums taip pat netiktų ir turkiška pirtis, nes joje per didelis drėgmės procentas. Sergantiems šia liga labiausiai tinka sauna, kai joje oras yra sausas – drėgmė neviršija 25 procentų, o oro temperatūra neperkopia 70 laipsnių Celsijaus. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top