maistas katems

Ką reiškia, jeigu katė nevalgo tam tikro maisto?

Jei šuo atsisako ėsti, išspręsti šią problemą yra ganėtinai paprasta: jei tas pats maistas bus pasiūlytas tik kito šėrimo metu, anksčiau ar vėliau šuo tikrai atsisakys „bado streiko“. Sveikas šuo be maisto gali išbūti kelias dienas, tačiau katei badavimas gali reikšti pražūtį. Natūralioje gamtoje katės maitinasi dažnai, tačiau nedideliais kiekiais, todėl vertėtų į tai atsižvelgti ir pasirūpinti, kad augintinio mityba atitiktų jo prigimtinius poreikius. Jei katė atsisako valgyti jai pasiūlytą maistą, to priežasčių gali būti ne taip ir mažai, taigi, vertėtų jas išsiaiškinti: tokiu atveju nevalgumo problemą išspręsite gerokai paprasčiau.

Ligos

Jei katė visada buvo valgi, tačiau staiga praranda apetitą, tai gali būti susiję su tam tikrais sveikatos sutrikimais. Apetito praradimas neretai yra siejamas su infekcijomis, inkstų nepakankamumu, dantų skausmu, virškinimo sutrikimais, ir t.t. Jei katė atsisako net ir savo mėgstamiausio maisto, vertėtų kreiptis į veterinarijos gydytoją.

Skiepai

Apetito praradimas gali būti siejamas su šalutiniu vakcinacijos poveikiu, tačiau dažniausiai po 1-2 dienų katė tampa gerokai valgesnė. Jei katė neseniai buvo paskiepyta, laikinas apetito praradimas gali būti siejamas būtent su šalutiniu skiepų poveikiu.

Stresas

Net ir pats skaniausias kačių maistas augintinės gali visai nežavėti, jei ji tuo metu patiria stresą. Patiriamos įtampos priežasčių gali būti gana nemažai: persikraustymas į naują vietą, dar vieno augintinio atsiradimas namuose, didelis triukšmas, ir t.t. Pasistenkite sukurti ramią aplinką, kurioje katė jaustųsi saugi: tikėtina, kad netrukus augintinė nuspręs šiek tiek užkąsti.

Pasenęs maistas

Nepamirškite, kad kačių uoslė yra gerokai jautresnė nei žmonių, todėl katei duodamas pašaras visuomet turi būti šviežias. Būtent todėl vertėtų pasirūpinti tinkamomis kačių pašaro laikymo sąlygomis: sausą maistą laikykite sandarioje pakuotėje, o konservus – šaldytuve. Konservai vilios kur kas labiau, jei išėmę iš šaldytuvo juos sušildysite iki kambario temperatūros. Vis dėlto, jei konservuoto maisto katė iš karto nesuvalgys, jį vertėtų padėti atgal į šaldytuvą, nes priešingu atveju konservai tiesiog sudžius ir praras vertingąsias savybes.

Pasikeitęs maisto skonis

Net ir tuomet, jei visada perkate tokį patį pašarą, kartais galimi tam tikri sudėties pasikeitimai, kurie katei ne visada patinka. Būtent todėl reikėtų visada turėti pašaro atsargų, ir kas kartą nusipirkus naują pakuotę maistą pamaišyti su senuoju. Tokiu atveju skonio pasikeitimai nebus tokie dideli, taigi, katė neatsisakys ėsti.

Kaip išspręsti nevalgumo problemą?

Jei katė atsisako valgyti jai parinktą maistą, jį galite paskaninti virtomis kepenėlėmis, vištiena ar kitais katės mėgstamais maisto produktais. Jei ir tai nepadeda, gyvūnų prekių parduotuvėje nusipirkite nedidelį kiekį įvairių rūšių pašaro ir paruoškite „švedišką stalą“: tikėtina, kad iš didelės maisto gausos katė tikrai išsirinks mėgstamiausią pašarą. Jei ir tai nepadės, pabandykite katę šerti ne „laisvu grafiku“, bet nustatytomis valandomis – galbūt tai padės išspręsti nevalgumo problemą.

Svarbu: jei namuose turite mažą kačiuką, jį vertėtų pratinti prie maisto įvairovės: kuo daugiau skonių jis pažins vaikystėje, tuo mažesnė tikimybė, kad ateityje jam patiks tik vienos rūšies pašaras. Niekas negali būti užtikrintas, kad tam tikras prekės ženklas nenutrauks tam tikro maisto gamybos ar nepatobulins jo sudėties, todėl neleiskite, kad katė būtų „priklausoma“ nuo vienos rūšies pašaro.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top