Ridikai

Juodasis ridikas nuo peršalimo

Labai gaila, kad šiuolaikiniai sodininkai nedažnai prisimena juoduosius ridikus, o juk jie buvo praktiškai nepakeičiami senovėje ir auginami beveik kiekviename darže. Žmonės nuo seno augino šias daržoves, nes žinojo apie jų naudą stiprinant organizmą ir užkertant kelią ligoms. Juodieji ridikai nėra labai išrankūs augalai ir pakankamai gerai auga mūsų klimato sąlygomis ir nors ir turi kiek kartoką skonį, tačiau yra ypač naudingas sveikatai ir privalo būti kiekvienuose namuose.

Vienas iš pagrindinių naudingų juodojo ridiko savybių yra pagalba susirgus. Dažniausiai jis yra vartojamas, gydant virusiniu susirgimus. Nors ir atrodo gan paprastai ir kartoko skonio, tačiau jame yra daug naudingų mikroelementų. Nuo seno yra žinoma kad ridikų ir medaus pagalba galima gydyti kosulį ir peršalimą. Taip pat galima jį ruošti su krienais ir svogūnais ir tokiu būdu kovoti su ligomis.

Žmogaus organizmas ypač rudenį ir žiemą būna nusilpęs ir silpniau priešinasi įvairiems infekciniams susirgimams. Būtent tokiu metu gali padėti ridikai. Ši gamtos dovana turi didėlį vitaminų ir mikroelementų kiekį ir taip pat jo sudėtyje yra skaidulinių medžiagų, organinių rūgščių, geležies, magnio, kalcio ir efektyviai su infekcijomis kovojančių eterinių aliejų. Kitaip nei kituose ridikų rūšyse, juodajame yra ypatingai daug vitaminų B9 ir C. Šias daržoves netgi naudoja tradicinėje medicinoje, gaminant vaistus nuo peršalimo.

Šis šakniavaisis yra priskiriamas prie dietinių produktų nes jame visai mažai riebalų ir angliavandenių. Jo sudėtyje esančios antimikrobinį poveikį turinčios medžiagos leidžia kovoti ne tik su sloga ir kosuliu, bet ir su visai peršalimo simptomais. 100 g. ridikų turi savyje apie 30 mg askorbo rūgšties ir didelį kiekį karčių eterinių aliejų, kurie yra ypač efektyvios priemonės kovoje su infekcijomis.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top