Sveikatos patarimai besiruošiantiems atostogauti Egipte

Sveikatos patarimai besiruošiantiems atostogauti Egipte

Egiptas yra populiari ir itin lankoma turistų šalis. Čia galima pamatyti daug pasaulyje garsių objektų, aplankyti unikalių vietų. Tačiau dalis žmonių nesiryžta keliauti į Egiptą, nes nėra tikri dėl savo saugumo ir tinkamos sveikatos priežiūros. Visgi, kelionė į bet kurią šalį bus kur kas malonesnė bei ramesnė, jeigu jai bus tinkamai pasiruošta. Štai Jums keli sveikatos patarimai, kurie yra aktualūs besiruošiantiems atostogauti Egipte. O Jeigu norite sužinoti įvairių patarimų apie keliones bendrai į įvairias šalis, įskaitant ir Egiptą, apsilankykite svetainėje apkeliauk.lt.

            Pasikonsultuokite su savo gydytoju

Prieš keliaujant į bet kokią tolimą šalį, visada rekomenduojama apsilankyti pas asmeninį gydytoją, kuris galės Jus pakonsultuoti dėl galimų, paplitusių ligų toje šalyje, taip pat paaiškins, kokiais skiepais reiktų pasiskiepyti.

Rekomenduojami, kad žmogus atvykstantis į Egiptą būtų pasiskiepijęs nuo hepatito A, hepatito B, vidurių šiltinės, geltonojo drugio, pasiutligės (ypač, jei tikėtinas kontaktas su gyvūnais), poliomielito, tymų, stabligės, difterijos.

Įsigykite kelionės draudimą

Prieš renkantis kelionės draudimą, įsitikinkite, ar tokia paslauga Jums nepriklauso kaip kreditinės kortelės turėtojui. Jei ši paslauga Jums priklauso, paskambinkite į banką ir tiksliai išsiaiškinkite, ar draudžiamas tik kreditinės kortelės turėtojas, ar visi jos šeimos nariai, taip pat kokios šio draudimo sąlygos.

Jei kelionės draudimo neturite, reikėtų jį užsisakyti. Renkantis būtina atkreipti dėmesį, kokios šio draudimo sąlygos, kokios gydymo išlaidos yra kompensuojamos, ar yra papildomų paciento mokesčių už sveikatos priežiūros paslaugas.

            Dažniausiai pasitaikantys pavojai sveikatai

1)     Saulės smūgis. Šios būsenos simptomai pasireiškia galvos skausmu, svaigimu, nuovargiu, netgi vėmimu. Norint išvengti tokios būsenos, būtina gerti daug skysčių, dėvėti kepurę ar skrybėlę, vengti saulės tiesioginių spindulių, naudoti apsaugos nuo saulės priemones.

2)     Keliautojų viduriavimas. Egipte higienos standartai nėra aukšti, todėl rekomenduojama valgyti termiškai apdorotą maistą, nuolat plautis rankas, gerti tik patikimą vandenį. Visgi, jei Jus užklupo ši liga, geriausi vaistai yra poilsis vėsioje aplinkoje ir skysčiai (geriausia su rehidratacinėmis druskomis). Būtinai kreipkitės į gydytoją, jei šios ligos simptomai išlieka ilgiau nei 72 valandas arba juos lydi karščiavimas, nes Jums gali būti dizenterija.

Egiptas žavi savo istorija, šventyklomis, kvapais, šiluma, smėliu, įspūdingomis piramidėmis… Šią šalį aplankyti ir ją įsimylėti yra labai daug priežasčių, o atostogos Egipte visada yra nepakartojamos. Todėl drąsiai susipakuokite lagaminus ir keliaukite be rūpesčių!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top