Tinkamo darbo vietos apšvietimo svarba sveikoms akims ir geram regėjimui

Tinkamo darbo vietos apšvietimo svarba sveikoms akims ir geram regėjimui

Tinkamo darbo vietos apšvietimo svarba sveikoms akims ir geram regėjimui

Šiais laikais žmonės labai daug laiko per dieną praleidžia sėdėdami prie kompiuterio ekrano, mobiliojo telefono, planšetės, tad visiškai natūralu, kad regėjimas – genda. Gydytojai pastebi, kad labiausiai savo akimis nesirūpina jaunimas, kuris ne tik ilgas valandas naršo telefone, tačiau ir nevartoja jokių regėjimą gerinančių papildų, nedaro mankštų, pertraukų. Taip pat su regėjimo sutrikimais, akių sausumu ir perštėjimu susiduria žmonės, kurių darbas — 8 valandos prie kompiuterio ekrano.

Norėdami sumažinti žalą akims turėtumėte pasirūpinti bent jau tinkamu apšvietimu.

Vidaus šviestuvai yra labai įvairūs, pritaikyti konkrečioms erdvėms ir vietoms. Supažindinsime su pagrindiniais stiliais ir jų panaudojimo galimybėmis.

· Venkite kontrastų. Jeigu vienoje vietoje planuojate montuoti bent jau kelias apšvietimo sistemas, tokiu atveju žiūrėkite, kad jų skleidžiamos šviesos atspalvis būtų panašus. Žinoma, gražiai atrodo raudonas, melsvas apšvietimas, tačiau jis kenkia akims, ir jokiu būdu negali būti naudojamas kaip skirtas darbui.

· Taip pat geriausia rinktis tokias apšvietimo sistemas, kurios turi reguliavimo funkciją. Pavyzdžiui, gerai, kai stalo šviestuvai gali prailgėti, pasisukti reikiamu kampu. Taip pagal poreikius galėsite reguliuoti jų poziciją.

· Net ir tokiu atveju, jeigu Jūsų darbo vieta yra greta lango – gera apšvietimo sistema yra būtina. Natūrali šviesa – gerai, tačiau ji patenkina mūsų akių poreikius vos kelis mėnesius per metus. Kitu atveju reikalingas dirbtinis apšvietimas.

· Geriausia, kai šviesa krenta iš viršaus. Jeigu tokių galimybių nėra, rinkitės šviestuvus, kurie turi ilgus kotus ir pagal poreikius galima pasukti šviestuvą iš vertikalios pusės dešiniau arba kairiau.

· Darbui reikia ruošti tokį apšvietimą, kuris šviesą skaidytų, o ne koncentruotų vienoje vietoje. Tokiu atveju akys mažiau bus varginamos.

· Nepamirškite, kad darbo vieta – tai ne tik stalas ir kėdė, bet ir tinkamas apšvietimas. Daugelis mūsų naršo sėdėdami foteliuose. Tokiu atveju reikia pasirūpinti, kad ir ten pagal poreikius būtų geras apšvietimas. Vienas didžiausių akių gadinimų yra naršymas telefone kai aplink yra tamsu.

Rūpinkitės savo sveikata. Kartais reikia tiek mažai, kad regėjimas būtų geresnis, kad pavyktų išvengti toliaregystės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top