Kurį masažą rinktis?

Įvairūs masažai yra itin efektyvi, bene seniausią gydymo priemonė, gerinanti žmogaus tiek fizinę, tiek emocinę savijautą. Sakoma, kad masažai netgi jaunina. Specialistų teigimu, įvairūs masažai labai teigiamai veikia tokius fiziologinius procesus, kaip žmogaus kvėpavimą bei virškinamąjį traktą. Masažai skirstomi į tokias rūšis, kaip:

  • Limfodrenažinis
  • Arabiškasis
  • Tailandietiškasis
  • Ajurvedinis
  • Sportinis
  • Refleksologinis
  • Indiškasis

Masažai

Limfodrenažinis masažas yra viena iš seniausių sveikatos gerinimo priemonių, puoselėjanti ne tik žmogaus fizinę ir emocinę savijautą, bet ir išvaizdą. Yra žinoma, kad šio masažo pavadinimo reikšmė yra “drenuoti”, todėl yra manoma, kad šis masažas labiausiai tinka norint sulieknėti, tačiau jis labiau pasižymi daugiafunkciškumu.
Arabiškasis masažas – tai maloni procedūra, visą kūną padengiant muilo putomis. Masažas yra itin švelnus ir atpalaiduojantis, po kurio oda tampa nepaprastai glotni, minkšta ir gyvybinga.
Tailandietiškas masažas yra ne tik kaip atsipalaidavimo, bet ir gydymo priemonė, kuri remiasi indų ajurvedine medicina. Masažo metu, naudojama specifinė technika, stimuliuojanti aktyvius kūno taškus.
Ajurvedinis masažas puikiai tinka suaktyvinti kraujotaką ir toksinams šalinti. Šis reguliariai atliekamas masažas jums gali netgi suveikti kaip kūną jauninanti priemonė.
Sportinis masažas taip pat atliekamas labai specifine metodika, kuria siekiama pagerinti ar atstatyti sportuojančio žmogaus fizinę savijautą. Tai yra puikus būdas padedantis aktyviau ir efektyviau siekti sportinių aukštumų.
Refleksologinis masažas buvo praktikuojamas Amerikos indėnų ir kiniečių medicinoje jau nuo senų laikų. Šiuo masažu yra stimuliuojami tam tikri kojų pėdose esantys taškai, kurie siejasi su įvairiausiais žmogaus kūno organais. Atliekant šį masažą gerinama visa kūno būsena.
Indiškasis kūno masažas – unikali galvos bei stuburo skausmus mažinanti procedūra. Šio masažo metu iš žmogaus organizmo valosi įvairūs susikaupę toksinai ir šlakai. Masažo poveikis yra ilgalaikis, kurio metu maitinama oda, sausgyslės, atsinaujina žuvusios audinių ląstelės.
Masažo rūšių įvairovė yra milžiniška. Skirtingos masažo technikos žmogaus organizmą veikia skirtingai, tad labai svarbu išsiaiškinti, kokios savijautos problemos jus kamuoja ir atsižvelgus į tai, rinktis jums labiausiai tinkančią masažo rūšį.

Scroll to Top