Termometras: kokį išsirinkti?

Kai žmogus suserga, jis jaučiasi itin prastai, skauda galvą, maudžia kaulus, krečia šaltis, o bendra savijauta būna slogi ir vienintelis dalykas ką norisi daryti, tai gulėti lovoje. Pirmiausia ką reikia daryti tokiu atveju, tai kuo skubiau grįžti namo ir pasimatuoti temperatūrą, kadangi tai ryškiausias matuojamas rodiklis, kuris gali parodyti ar žmogus yra sveikas ir kokioje situacijoje jis yra. 36,6 kūno temperatūra yra normali žmogui, tik jeigu ji pakyla virš 37 ribos, reiškia, kad organizmas kovoja su virusu. Tad tokiu atveju reikia kuo skubiau kreiptis į gydymo įstaigą bei gydytis.

Namuose neturint gero termometro arba visiškai jo neturint yra tikimybe, kad gydantis labai stipriais vaistais galite pabloginti situaciją. Dažniausiai pačiam organizmui ilgą laiką be jokių vaistų tenka kovoti su virusu, o jeigu temperatūra pakyla jau virš 38 laipsnių, būtina imtis priemonių. Termometrų rūšių yra daug, tačiau ne visi jie temperatūrą rodo tiksliai, todėl šiame straipsnyje norime jums suteikti informacijos būtent apie termometrus, galbūt jūs jo neturite arba norite jį pakeisti, todėl tikimės, kad palengvinsim jūsų pasirinkimą.

Kokios būna termometrų rūšys?

Seniau populiariausi termometrai buvo stikliniai su gyvsidabriu, dabar jie yra uždrausti, kadangi yra nesaugūs. Tikriausiai nuvykę į Rusiją  ar Baltarusiją tikrai atrasite tokio tipo termometrų. Bet negalvokite, kad stiklinių termometrų nebėra, jie pardavinėjami vaistinėje, tačiau yra be pavojingojo gyvsidabrio ir veikia taip pat puikiai, kaip ir su juo. Tokie termometrai dabar vadinami Galinstano, yra tokios pat išvaizdos ir itin tiksliai pamatuoja jūsų kūno temperatūrą. Vienas jų minusas yra tas, kad juos itin sunku nupurtyti, reikia ne tik jėgos, bet ir laiko tam. Taip pat neigiamas dalykas yra tas, kad stiklinį termometrą lengva sudaužyti, dėl to būkite atsargūs, kad jis nenukristų ant žemės, nes smulkios šukės gali jus sužeisti.
Toliau seka elektroniniai termometrai. Jie patogūs, skaitmeniniai ir svarbiausia saugūs. Tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kuomet termometras pamatuoja jūsų temperatūrą jis pats automatiškai supypsi, todėl matavimas ilgai neužtrunka. Matavimas elektroniniu termometru ilgai neužtrunka, viskas priklauso nuo to, kiek turi temperatūros. Kaip išsirinkti tokį termometrą? Tai vaistinėse yra labai daug rūšių elektroninių termometrų, tačiau pirkite brangesnį, nes jis rodo tiksliau. Pigesni gali turėti didelę paklaidą, todėl tiksliai nežinosite ar jums 37,7 ar jums 38,2, o tai labai svarbu prieš gydantis virusą.

Infraraudonųjų spindulių bekontaktis termometras – tai greičiausiai kūno temperatūrą parodantis prietaisas, kuriam nereikia jokio kontakto su žmogaus kūnu. Jis itin praverčia turint naujagimius, mažus vaikus, kuriems sunkiai galima pamatuoti tikslią kūno temperatūrą. Tokie termometrai yra brangesni, tačiau tai itin ilgaamžis prietaisas, kurį pravartu turėti kiekvienam.

Skirtingos termometrų rūšys skirtingai ir matuoja kūno temperatūrą. Svarbu išsirinkti tokį termometrą, kuris būtų visiems šeimoms nariams saugus ir patikimas. Todėl perkant šį prietaisą nereikėtų taupyti pinigų, kadangi nuo jo parodymų priklauso, kaip stipriai serga žmogus ir ar jam reikalingas gydymas vaistais.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top