Kasdienė dantų priežiūra – ką reikėtų žinoti kiekvienam?

Dantų priežiūra – tai vienas iš tų dalykų, kuriems būtina skirti daug dėmesio tam, kad išvengtumėte įvairiausių ligų bei džiaugtumėtės sveika šypsena, kuri yra kiekvieno žmogaus vienas iš sėkmės simbolių. Kiekvienas turėtų suprasti, jog taisyklinga dantų higiena – tai ne gydymo būdas skundžiantis vienomis ar kitomis ligomis, tačiau privalo tapti kiekvieno iš mūsų profilaktikos priemone.
Tačiau kaip tinkamai prižiūrėti savo burnos ertmę tam, kad jaustumėmės pasitikintys savimi bei išvengtume ne tik ligų, tačiau ir nemalonaus burnos kvapo ar apsinešusių, negražios spalvos dantų? Būtina pasirūpinti ne tik tinkamomis priemonėmis, bet ir įsitikinti, jog dantų valymosi ritualai atliekami taisyklingai bei reguliariai.

Tinkama dantų priežiūra = dantų šepetėlis + dantų pasta

Tikriausiai niekam nenuostabu, jog tinkama dantų priežiūra susijusi ir su burnos priemonėmis, kurias naudojame kasdien. Dažniausios klaidos, kurias daro burnos ertmės ligomis besiskundžiantys pacientai yra netinkamo dantų šepetėlio pasirinkimas. Neretai mąstoma, jog smarkiai ir ilgai valant dantis bus nutrintos visos apnašos, o dantys taps ypatingai švarūs bei balti, tačiau tai yra visiškas mitas. Atvirkščiai, minkštas dantų šepetėlis yra kur kas veiksmingesnis bei sveikesnis jūsų dantims, jis padeda pasiekti sunkiai prieinamas vietas bei jas išvalo kaip niekada kokybiškai.
Kita svarbi priemonė – dantų pasta, kuri dažniausiai būna dviejų tipų: gydomoji, padedanti išsigydyti ligas bei kasdienė (fluoridų pasta arba balinamoji dantų pasta). Turbūt savaime suprantama, jog gydomosios dantų pastos patiems rinktis nerekomenduojama – ją paskirs jus prižiūrintis odontologas. Taip pat svarbu žinoti, jog balinamoji dantų pasta rekomenduojama tik tiems, kurių dantys išties sveiki, na o fluoro dantų pasta skirta kasdieniam naudojimui kiekvienam iš mūsų.

Ką reikėtų žinoti apie vizitus pas odontologą?

Kad ir kaip atidžiai prižiūrėtumėte savo dantis, tačiau vizito pas dantų gydytoją išvengti vis tiek nepavyks – rekomenduojama pas jį lankytis bent kartą per metus tam, kad pasitikrintumėte savo dantų būklę bei išvengtumėte iš pažiūros nejaučiamų ligų.

Taip pat tie, kurie ypatingai rūpinasi savo dantų būkle bei išvaizda žino, jog egzistuoja procedūra, kuri rekomenduojama kiekvienam bent kartą, o neretai ir porą kartų į metus – tai dantų higiena, užtikrinanti, jog jūsų dantys išliktų švarūs, būtų pašalinti akmenys, apnašos bei ėduonis naudojant gydomąjį fluorą, tinkantį kiekvienam pacientui. Taip ne tik atgausite sveiką, švarią šypseną, tačiau džiaugsitės ir pagerėjusiu burnos kvapu.

DAUGIAU INFORMACIJOS: http://vivussanus.lt/dantu-prieziura/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top