Nuo kojų prakaitavimo

Priemonės, apsaugančios nuo kojų prakaitavimo

Prakaituojančios pėdos – itin nemalonus jausmas kiekvienam. Šis jausmas neapleidžia nei vieno sezono metu. Su prakaitu žmogus susiduria kiekvieną dieną, tačiau yra kūno vietų, nuo kurių prakaitą pašalinti yra ypač paprasta ir lengva, pavyzdžiui, delnų – prakaitą galima tiesiog nuplauti. Tačiau nuo kitų vietų sunkiau, pavyzdžiui, kojų. Kiekvieno žmogaus kojos bene kiekvieną dieną yra batuose, todėl gausaus prakaitavimo nelabai įmanoma pašalinti. Ypač vasarą kojų prakaitavimas kankina kiekvieną, todėl būtina išsiaiškinti to prakaitavimo priežastis ir rinktis priemones, kurios apsaugotų nuo kojų prakaitavimo.

Kokios priemonės apsaugo nuo kojų prakaitavimo?

Nuo kojų prakaitavimo apsaugo įvairios kosmetinės priemonės, kosmetiniai preparatai, kurie yra parduodami vaistinėse. Dažniausiai šiuose preparatuose yra aliuminio druskos, kuris ir pašalina gausų prakaitavimą. Įdomus faktas yra tas, į kurį reikia atsižvelgti perkant šiuos preparatus, kad norint, jog kojos būtų apsaugotos nuo prakaito visą dieną – šiuose preparatuose turėtų būti kuo didesnis kiekis aliuminio druskos.

Žmogaus kojos yra nuolatos batuose, ten jos praleidžia bene visą dieną, todėl kosmetinius preparatus yra būtina nusipirkti. Stipriausiai prakaituoja nėščių moterų kojos, taip pat paauglių, kadangi jų hormonai yra labiausiai pakitę ir nuolatos kinta.

Tikrai ne vienam žmogui gausus prakaitavimas siejasi ir su nemaloniu kvapu. Deja, tačiau suprakaituotos kojos skleidžia iš ties nemalonų kvapą, kurį pašalinti taip pat yra būtina, kadangi tai gali sukelti nepatogumų aplink juos esantiems žmonėms. Būtina stengtis sumažinti prakaitavimą. Pirkdami kosmetinius preparatus nuo kojų prakaitavimo nepamirškite prie to pačio įsigyti ir įvairius batų purškalus, kurie apsaugotų nuo nemalonaus kvapo.

Žmonės, kurie nekovoja su gausiu kojų prakaitavimu gali prisidaryti sau problemų patys, pavyzdžiui, gausus prakaitavimas gali sukelti kojų grybelį.

Rūpinkitės savimi ir savo šeimos nariais – valykitės atskirais rankšluosčiais, įsigykite kosmetinius preparatus ir preparatus nuo nemalonaus kvapo. Pirkite tik gerą, dermatologų patikrintą, orui pralaidžią avalynę, geriausia, kad ji būtų iš odos. Vasaros sezonu rinkitės atvirą avalynę – kad kojos kvėpuotų. Nuo kojų prakaitavimo apsisaugoti yra iš ties nemažai būdų, o tuos būdus gali kiekvienas išsiaiškinti ir nuvykęs pas savo gydytoją arba pas dermatologą, kuris nustatytų prakaitavimo priežastis ir paskirtų gydymą.

Scroll to Top