Sveikatos sutrikimai, kuriuos sukelia sezonų kaita

Atėjus rudeniui arba pavasariui kai kurie žmonės metai iš metų skundžiasi tam tikrais sveikatos sutrikimais. Pastebėta, kad daug odos problemų paūmėja rudenį, o pavasarį ir rudenį visados kyla klausimas, kodėl slenka plaukai moterims ir vyrams. Jeigu kiekvieną rudenį negalite suprasti savo odos problemų priežasčių, štai sveikatos sutrikimai, smarkiai paūmėjantys tam tikro sezono metu:
Žvynelinė. Ši liga išsiskiria tokiais simptomais, kaip raudonos, pleiskanojančios plokščios ir iškilios papulės. Šie odos pažeidimai atsiranda tokiose kūno vietose kaip alkūnės, keliai, galvos oda. Norint dar labiau neišprovokuoti šios ligos, reikia vengti karšto vandens, nepiktnaudžiauti plaukų džiovintuvu. Patariama naudoti emolientus, kurių tikslas – suminkštinti odą ir naikinti žvynelinę.
Dermatitas. Atopinis dermatitas yra viena dažniausių dermatito rūšių, kamuojančių šaltuoju metų laiku. Jį atpažinsite iš smarkaus niežėjimo, išsausėjusios odos, bėrimų. Dėl šios ligos gydymo reikia apsilankyti pas dermatologą, kuris pasiūlys geriausius medikamentus simptomams išnaikinti ir atsikratyti šios ligos. Dažniausiai išrašomi tepalai, numalšinantys niežulį ir slopinančiais odos uždegimą.
Aknė. Tai liga, kankinanti paauglius. Nors paauglystėje ši liga yra iššaukiama dėl hormonų veiklos, pasitaiko ir aknės atvejų suaugusiems, kai dėl netinkamos, nekokybiškos kosmetikos užsikemša poros ir iškyla nelemtieji spuogai. Turint aknę ligoniams griežtai patariama vengti savarankiško gydymosi ir nespaudyti spuogų patiems. Dermatologas turėtų paskirti optimaliausią gydymo būdą.
Suprastėjusi plaukų ir nagų būklė. Be odos ligų, rudens metu suprastėja ir plaukų bei nagų būklė. Jei kyla klausimas, kodėl slenka plaukai moterims ir lūžinėja nagai, atsakymas aiškus – tai – vitaminų stoka.
Rudenį šios ligos suaktyvėja dėl atšiauresnio oro, vėjo, kurie sausina odą ir padaro ją jautresnę bei pažeidžiamesnę. Taip pat prisideda po vasaros suprastėjusi mityba, neaprūpinanti žmogaus reikalingomis medžiagomis, tad šių ligų profilaktikai stenkitės palaikyti subalansuotą mitybos režimą.

Scroll to Top