Reikia psichologinės pagalbos? Koučeris visada pasiruošęs Jums padėti!

Reikia psichologinės pagalbos? Koučeris visada pasiruošęs Jums padėti!

Paklausus, kur reikėtų kreiptis, kai jaučiame, jog reikia psichologinės pagalbos, daugelis iš mūsų paminėtų psichologus ar net psichiatrus. Tačiau vis dėl to susitvarkyti su savo vidiniais demonais gali padėti ir kiti specialistai.
Viena iš alternatyvų yra koučingas, lietuviškai verčiamas kaip ugdomasis vadovavimas. Tiksliai paaiškinti, kas tai yra, ne visada sugeba ir patys koučingo meistrai – net po valandos trukmės paskaitos lieka klaustukų, kas su kuo valgoma.

koučingas kaip psichologinė pagalba
Vis dėl to daug kur ši technika yra pateikiama kaip galimybė atskleisti savo stipriąsias puses, išsigryninti tikslus ir tuomet sėkmingai judėti link jų. Sakote, kuo tai susiję su psichologine pagalba? Jeigu turėsite aiškų tikslą, jausite, jog sėkmingai jo siekiate – turite daug šansų išsivaduoti iš depresijos ir galiausiai pasukti savo gyvenimą norima linkme.

koučingas kaip psichologinė pagalba
Priklausomai nuo to, pas kokios rūšies koučingo specialistą keliausite, galima tikėtis ir skirtingų rezultatų. Jeigu manote, jog jums reikalinga rimta psichologinė pagalba, reikėtų apsilankyti pas gyvenimo koučerį – jis įsigilins į jūsų jausmus, užduodamas tikslinius klausimus padės suprasti save ir galiausiai savarankiškai galėsite tvarkytis su visomis kamuojančiomis mintimis ir problemomis.
Jeigu tiesiog jaučiatės šiek tiek nelaimingas, kadangi nesugebate tikslingai sukoncentruoti savo minčių, turite tikslą, tačiau negalite jo pasiekti – reikėtų kreiptis individualiai ugdomojo vadovavimo konsultacijai. Tuomet specialistas užduos jums tokius klausimus, jog suradus atsakymus galėsite visas psichologines problemas palikti sau už nugaros.
Dirbant didesnėje kompanijoje, jūsų vadovas ar už darbuotojų lavinimą atsakingas asmuo taip pat gali jus išsivesti tokiam pokalbiui – jo metu galėsite pasidalinti savo mintimis darbo atžvilgiu, sulaukti grįžtamojo ryšio ir išsikelti tikslus bei aptarti priemones, padėsiančias juos pasiekti. Juk geras darbuotojas yra motyvuotas darbuotojas. Toks, kuriam psichologinė pagalba nėra reikalinga.

koučingas kaip psichologinė pagalba
Visa tai skamba šiek tiek neįmanomai? Kokie gali būti stebuklingi klausimai, taip lengvai padedantys susitvarkyti su ilgalaikėmis problemomis?
Viskas iš tikrųjų yra labai paprasta – koučingo praktika yra grindžiama pozityvaus mąstymo ir entuziazmo skatinimu, tad žmonės, kurie mažai pasitiki savimi, jaučia didžiulę paskatą pradėti tvarkytis su savo gyvenimu. Koučeris tuomet tampa pagrindiniu įkvėpėju, kuris visuomet tiki jumis ir visuomet padeda atrasti sprendimus, prireikus psichologinės pagalbos – kas gali būti geriau?

koučingas kaip pischologinė pagalba
Geriau yra tik tai, kai patys, be pašalinių asmenų pagalbos sugebame duoti atkirtį visoms savo problemoms ir susitvarkome su ramybės neduodančiais demonais – remdamiesi tuo pačiu pozityviu mąstymu, stengdamiesi kiekviename blogame dalyke surasti bent du gerus – galime susitvarkyti su savimi ir be koučingo pagalbos.
O jeigu visgi to patiems padaryti nepavyks, jums visuomet pasiruošęs padėti asmeninis ugdomasis vadovas. Klausimas vienas – ar jūs pasiruošę atskleisti visas savo psichologines problemas?

Scroll to Top