Dantų pagalbininkas - kapos

Dantų pagalbininkas – kapos

Pagrindinės priežastys, dėl kurių keliaujame į odontologijos kliniką dažniausiai yra dantų skausmas arba noras turėti gražesnę šypseną. Vis dėl to gydytojas odontologas gali padėti susitvarkyti ir su rimtesnėmis problemomis – pavyzdžiui, dantų griežimu ar knarkimu. Šios problemos jums galbūt atrodo nedidelės, tačiau aplinkinius tai tikrai erzina. Pats geriausias sprendimas šiuo klausimu – dantų kapos.

Plačiau apie kapas, jų rūšis bei poveikį pasakojo Šv.Kristoforo klinikos gydytoja odontologė ortopedė Viktorija Pekšienė.

Nuo knarkimo

Tyrimais nustatyta, kad apie 40 proc. išsivysčiusių šalių gyventojų knarkia. O kaip žinome, knarkimas – tai viena miego sutrikimo formų, ypač erzinančių aplinkinius, gyvenančius su knarkiančiuoju. Tiesa, turintys šį miego sutrikimą turėtų susirūpinti savo sveikata, nes garsus nuolatinis knarkimas gali pranašauti ir rimtesnes ligas, pavyzdžiui, miego apnėją (pakartotinis kvėpavimo nutrūkimas miego metu). Gera žinia ta, kad knarkimas yra mechaninis procesas, kuris gali būti kontroliuojamas pakeitus apatinio žandikaulio padėtį miego metu. Tam, kad būtų galima kontroliuoti žandikaulio padėtį, yra gaminamos individualios kapos, kurios pastumia jį pirmyn. Tokia kapa nevaržo žandikaulio judesių – tiesiog sumažina amplitudę ir prilaiko apatinį žandikaulį priekinėje padėtyje. Būtent todėl galime būti ramūs, kadangi knarkimo garsas neturėtų erzinti aplinkinių – neutralizuojamas kvėpavimo takų susiaurėjimas ir minkštųjų audinių vibravimas. Atlikus klinikinius tyrimus paaiškėjo, jog kapų pagalba retesniu knarkimu galėjo džiaugtis daugiau nei 80 proc. pacientų. Būtina žinoti ir tai, jog odontologiniais metodais obstrukcinę miego apnėją galima gydyti tik tam tikrais atvejais, todėl pirmiausia reikėtų diagnozuoti būtent šią ligą, kadangi sumažinus knarkimą taip pat yra užmaskuojama ir sveikatai grėsminga būklė. Vis dėlto kapos nuo knarkimo padės lengviau miegoti knarkiantiems ir jų šeimos nariams, dažnai negalintiems užmigti dėl nemalonios knarkimo simfonijos.Dantų pagalbininkas - kapos

Bruksizmui gydyti

Ne kartą iš aplinkinių teko girdėti, jog naktimis griežiate dantimis? Tuomet pats metas apsilankyti odontologijos klinikoje. Dėl nevalingo spazminio dantų griežimo ar suspaudimo, vadinamo bruksizmu, atsiranda nepageidaujami minkštųjų ir kietųjų audinių pokyčiai: nudyla krūminių dantų kauburai, iltys, atsiranda dantų kaklelių pažeidimai, pradeda traškėti apatinio žandikaulio sąnarys ir panašiai. Neretai griežiantys dantimis skundžiasi ir rytiniais galvos, ausų, žandikaulio sąnario, kaklo ir pečių skausmais, atsiradusiu galvos svaigimu, spengimu ausyse ar net depresija bei nemiga. Sprendimas visoms šioms pasekmėms labai paprastas – tereikia įsigyti specialias kapas. Dantys tuomet negalės kontaktuoti tarpusavyje ir jūs išvengsite patologinio nusidėvėjimo. Ištverti nemigos naktų pirmais kartais tikrai neteks – kapos pagamintos taip, kad atkartotų natūralius dantų išvedimo kelius.

Dantų pagalbininkas - kapos

Apsauginės

Bet koks aktyvus laisvalaikis, nesvarbu, ar tai būtų krepšinis, ar tiesiog važinėjimasis riedučiais, dažnai yra lydimas traumų. Norint išvengti visų būsimų nemalonumų ir toliau džiaugtis gražia šypsena, derėtų įsigyti apsaugines kapas. Galite įsivaizduoti, kiek daug aktyviai sportuojančių ar mėgstančių ekstremalius potyrius žmonių Lietuvoje galėtų džiaugtis gražesne šypsena, jei pasirūpintų dantų apsauga sau ir savo atžaloms. Vis dėl to, jeigu išsirinksite netinkamą sportinę kapą, galite turėti daugiau žalos, negu naudos. Tad be jokių svarstymų reikėtų rinktis individualiai pagamintą kapą ir nerizikuoti naudojantis standartine. Individualios kapos turi prognozuojamą poveikį, nes yra pagaminamos individualiai pagal kiekvieno dantų sąkandį ir yra tikslios, todėl nuo traumų apsaugo net 10 kartų geriau nei pagamintos gamyklose.

Dantų pagalbininkas - kapos

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top