Nagų priežiūra – svarbi kiekvienam

Nagai atspindi žmogaus požiūrį į gyvenimą ir į patį save. Sveiki nagai rodo, kad žmogus gerai ir taisyklingai maitinasi, o sutrūkinėję, pajuodavę – išduoda nesirūpinimą savimi. Nagų priežiūra – svarbi kiekvienam žmogui. Nagų funkcija yra apsauginė, jie apsaugo rankų ir kojų pirštus nuo įvairiausių sužeidimų. Kadangi pirštų galiukuose yra nervai ir lytėjimo receptoriai, su jais reikia elgtis labai atsargiai ir kiekvienas žmogus turėtų nagų priežiūrai skirti nemažai laiko.
Tam, kad nagai būtų sveiki, jais reikia rūpintis tiek iš išorės, tiek ir iš vidaus. Bet koks nagų pakitimas išduoda vidaus organų ligas, tokias, kaip pavyzdžiui mažakraujystę, cukrinį diabetą ar inkstų ir kepenų ligas. Taip pat pakitusi nago plokštelė gali reikšti ir maistinių medžiagų bei vitaminų trūkumą. Kokių vitaminų trūksta nagams, įmanoma išsiaiškinti nuėjus pas gydytoją, arba tiesiog nustatyti pačiam, pagal tai, kokie nago pažeidimai yra atsiradę. Pavyzdžiui, jeigu nagai yra geltoni, tai gali reikšti, kad žmogus serga cukriniu diabetu, kepenų liga. Taip pat jeigu nagai yra išsilenkę į išorę, vadinasi kūnui trūksta geležies, arba yra atsiradusi anemija.
Tam, kad apsaugotumėte nagus nuo galimų pažeidimų, tokių kaip pavyzdžiui nagų grybelis, specialistai pataria nagus lakuoti nagų laku. Taip pat patariama prieš tepant spalvotą nagų laką ant nago, prieš tai užlakuoti permatomu, nes jis apsaugo nagą nuo spalvos įsigėrimo į gilesnius nago sluoksnius, todėl nagai išlieka nepakitę ir nepakeitę savo spalvos. Bet reiktų nepamiršti, kad lako valiklio sudėtyje yra medžiagų, kurios sausina nagus, tad reikia pasirūpinti nagų priežiūra ir juos po kiekvienos procedūros patepti aliejuku arba rankų kremu.
Nagų, plaukų, dantų priežiūra turėtų būti neatsiejama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Tik sveikai maitindamiesi, gerdami daug vandens ir nemažai laiko skirdami sportui, galėsite pasigirti nepriekaištinga išvaizda ir tobulu kūnu.

 

Scroll to Top