spuogu gydymas

Spuogų gydymas: natūralūs būdai namų sąlygomis

Kiekvienam iš mūsų, turbūt, yra tekę susidurti su acne vulgaris arba tiesiog akne. Tiesa, tai mediciniškas šios ligos pavadinimas. Liaudyje ji vadinama tiesiog spuogais. Tai odos liga, kuri atsiranda dėl atsiradusių riebalų liaukų darbo sutrikimo. Dažniausiai su šia problema susiduria žmonės nuo 11 iki 30 metų. Tuomet yra išskiriami riebalai ir jie užkemša poras. Taigi, jeigu Jums reikalingas spuogų gydymas, turite tai perskaityti.

Spuogų rūšys: baltieji komedonai, inkstirai ir juodieji spuogai, papulės, pustulės, nobulės ir cistos.

Oda yra labai jautrus organas, kurioje nuolat turi būti palaikoma natūrali drėgmė ir pH. Dėl šios priežasties geriausiai spuogų gydymas veiktų natūraliais būdais, kadangi odos priežiūros priemonės su chemikalais gali sukelti dar daugiau problemų. Naudokite argano, makadamijos, simondsijų arba arbatmedžio aliejus.

Spuogų gydymo būdai namų sąlygomis: 1) Greitam spuogų gydymui naudokite ledo kubelius. Jie išvalys poras, paskatins kraujo cirkuliaciją. 2) Naudokite šviežiai spaustas citrinos sultis, pamirkykite vatelę sultyse ir tepkite ant spuogų. 3) Analogišką variantą galimą naudoti ir su medumi, kadangi šis turi antibiotikų, kurie pagreitina gijimą. 4) Garinkite. Tai atvers poras ir leis odai kvėpuoti, o taip pat apsaugos nuo riebalų, purvo ir bakterijų. 5) Perpjaukite česnaką ir juo ištepkite odą. Kartokite tai keletą kartų per dieną.

Apibendrinant galima teigti, kad spuogų gydymas yra labai svarbus veiksnys. Privalome rūpintis savo jautriuoju organu, jeigu norime džiaugtis gražia oda. Daugiau apie spuogų gydymas: https://www.lazeriniscentras.lt/

Scroll to Top