estetinis dantų protezavimas

Odontologai, kada kreiptis?

Spindinti, sveika bei graži šypsena yra svarbus elementas kiekvienam mūsų, štai kodėl turėtumėme reguliariai (bent kartą per metus) lankytis odontologijos klinikoje, kur profesionalūs specialistai pasirūpins Jūsų dantimis bei spindinčia, sveika ir nepriekaištinga šypsena. Odontologijos darbai vyksta jau nuo senų senovės. Archeologinių kasinėjimų metu yra aptikta, jog net graikai ir romėnai ieškojo kokiu būdu ištiesinti dantis ar pašalinti jų skausmus. Žinoma, tais laikais skausmas buvo šalinamas gana paprastai – žolelių nuovirais. Jei jie nepadėdavo – dantį tiesiog išraudavo. Norite išgirsti, kaip tiesindavo dantis? Dažniausiai naudodavo išdžiovintas gyvūlių žarnas… Dabar turbūt nekeista, iš kur atsirado odontologų baimė?
Tačiau svarbu pastebėti, kad šiais laikais odontologija yra kiek kitokia, o dantų rovimas dažniausiai būna paskutinėje vietoje, kuomet jau niekuo kitu negalima padėti, o dantis – visiškai pažeistas. Tačiau ir ši procedūra retai kada būna skausminga. Taigi, kadangi jau prakalbome apie odontologiją, pakalbėkime apie ją plačiau. Kas ji yra, kam ji reikalinga ir kaip vyksta dantų taisymas odontologijos klinikoje?

odontologija

Odontologija, tai burnos ertmės ligų gydymo mokslas, padedantis kiekvienam mūsų išlaikyti sveikus ir tvirtus dantis. Deja, šiais laikais pacientai vengia odontologo kėdės, dėl skausmo baimės. Tačiau vertėtų nepamiršti fakto, jog odontologija nestovi vietoje, atvirkščiai, koja kojon žengia drauge su inovacijomis bei technologijomis, todėl skausmo baimė pacientų turėtų nebekamuoti.
Odontologai – tai tokie gydytojai, kurie yra atsakingi už paciento dantų priežiūrą: gydymą, plombavimą, dantų higieną, dantų valymą ir kt. Svarbu paminėti, kad anksčiau odontologai buvo vadinami stomatologais, tačiau Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą pavadinimas buvo pakeistas. Kada rekomenduotina kreiptis į odontologus? Visuomet, kai pajuntate aštrų bei nemalonų dantų skausmą, taip pat tada, kuomet ateina laikas dantų plombavimui, dantų higienai ir kitiems pagrindiniams dantų priežiūros veiksmams. Jei turite sąkandžio problemų ir norėtumėte nešioti breketus arba plokštelę, odontologas parašys Jums siuntimą pas ortondontą ar kitą burnos ir dantų priežiūros specialistą. Taigi nenumokite ranka į dantis, jų skausmą ar higienos klausimus. Rūpinkitės savo dantimis, lankykitės pas odontologą reguliariai ir rimtų dantų problemų tikrai išvengsite.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top