Nėščiosios fotosesija, dantų higiena ir medžiai – kaip šie dalykai susiję?

Moterys, kurios gimdo jau nebe pirmą kartą – mažiau jaudinasi, jų nebekamuoja nežinomybė, jos žino į ką reikia atkreipti dėmesį ir į ką žiūrėti pro pirštus. Seniau vaikučius mamoms padėdavo užauginti jų mamos. Nebuvo jokios literatūros ar seminarų, kurie paaiškintų ir pamokytų. Visos žinios, kurias buvo galima gauti, buvo perduodamos iš lūpų į lūpas. Žinių šaltiniais tapdavo mamos, močiutės, pribuvėjos ir daktarės. Dabar visur aplink visa galybė lengvai prieinamos informacijos skirtos nėščiosioms. Kartais net nežinai kaip atsirinkti, kas yra tikrai svarbu, o kas tik padeda kažkam pasipelnyti šioje srityje ir iš to pasidaryti neblogą verslą. Organizuojamos būsimųjų tėvelių pamokėlės, seminarai, ginekologai net leidžia žvilgtelti į naująjį pilvuko gyventoją. O kaip gi į artėjančius ir jau atėjusius pokyčius reaguoja „naujagimės“ mamytės? Per devynis mėnesius ne tik vaikelis pilvuke susiformuoja. Devyni mėnesiai dar skirti ir tam, kad tėveliai galėtų pasiruošti naujam gyvenimo etapui.

Besilaukiančios moterys paprastai, net jei netikėjo, ima domėtis įvairiais prietarais. Nėščiosios fotosesija, dantų higiena ir medžiai – kaip visi šie dalykai gali būti susiję? Ogi, jie visi gerina nėščiosios ir būsimo naujagimio savijautą, o kartu ir sveikatą. Seniau egzistavo prietaras, jog nėščioji negali fotografuotis ir jos negalima piešti. Senų senovėje tokią prabangą (įsiamžinti) galėjo sau leisti tik turtingos ir kilmingos damos, paprastai jos būdavo trapios ir gležnos, medicina nepažengus ir jos arba kūdikiai neišgyvendavo gimdymo. Tačiau šiais laikais ne tik neverta tikėti šiuo prietaru, bet netgi priešingai – nėščiosios fotosesija yra puikus laiko praleidimas, kuris turi išliekamąją vertę. Tai gan judri veikla (ypač jei fotosesija vyksta gamtoje), ko paprastai trūksta nėščiosioms – gryno oro ir judėjimo. Kitas prietaras – nesikirpti plaukų besilaukiant ir neiti pas dantistą. Pas dantistą jaunos mamytės neina ne dėl prietaro, o tiesiog pamiršusios apie save, nes visas savo mintis skiria vaikeliui. Visiškai iš piršto laužtas prietaras ir žalingas nerūpestingumas sau. Bala nematę tuos plaukus, tačiau ypač svarbi yra dantų higiena ir priežiūra. Dantimis turite rūpintis ne tik dėl savęs, bet ir dėl vaikelio, nes bakterijos, kurios sukelia ėduonį, seilėmis gali būti perduodamos ir vaikeliui: jį bučiuojant ar valgant iš tų pačių indų su tais pačiais įrankiais. Ir trečias prietaras, neprietaras – medžiai. Ispanijoje buvo atliktas tyrimas, gydytojai stebėjo daugiau nei 2000 nėščių moterų: kokie jų pomėgiai, įpročiai, kaip jos leidžia laiką. Rezultatai parodė, jog tos moterys, kurios didelę laiko dalį leido žaliose gamtos erdvėse, miškuose, pagimdė sunkesnius vaikus ir jų galvos apimtys buvo didesnės. Lengvesni vaikai yra linkę sirgti širdies ligomis, užaugę susiduria su kraujospūdžio ir insulino kiekio problemomis. Moksliškai yra įrodyta, jog galvos apimtis yra susijusi su smegenų dydžiu, o šis – su aukštesniu IQ lygiu.

Taigi, pačios moterys supranta, kad kai kurie prietarai yra tik prietarai, tačiau jų laikantis – ramiau.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top