Sąrašas produktų, jei norite išvengti šlapimo pūslės uždegimo

Turbūt kiekvienam iš mūsų yra tekę susidurti su nemaloniu jausmu, kai šlapinantis būna dažnas ir skausmingas. Kartais dėl to nedera turėti jokių baimių, o kartais tai gali reikšti labai klastingą ligą. Ji turi įvairių pavadinimų: intersticinis cistitas, cistitas, o paprasta žmonių kalba – šlapimo pūslės uždegimas. Šia liga gali sirgti visi, tačiau ji dažniausiai pasireiškia moterims. Cistitą gali sukelti daug kas. Be to, jis būna įvairių formų.

O kaip gi pasireiškia šlapimo pūslės uždegimas? Būdingiausi požymiai šiai lygai yra jau minėtas dažnas ir skausmingas šlapinimasis, diegliai pilvo srityje ir kitokie šlapinimosi sutrikimai (Daugiau informacijos rasite https://www.homosanus.lt/slapimo-pusles-uzdegimas). Naujausiais duomenimis pranešama, kad Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV) šia liga serga daugiau nei 700 tūkstančių žmonių.

Atpažinus šlapimo pūslės uždegimo požymius geriau yra kreiptis į gydytoją. Jis išrašys vaistų ir palengvins šią ligą. Visgi, prisidėti prie geresnės savo savijautos galite ir patys. Nors moksliškai patvirtinta nėra, kad intersticinis cistitas siejasi su maisto vartojimu, gydytojai ir pacientai pastebėjo tam tikrą sąsają. Žinoma, kiekvieno žmogaus organizmas yra individualus. Dėl to pacientai turėtų patys stebėti, nuo ko blogėja savijauta. Tačiau yra pastebima, kad didelę įtaką turi kofeinas ir alkoholiniai gėrimai. Šlapimo pūslės uždegimas gali paūmėti ir dėl pomidorų bei citrusinių vaisių vartojimo.

Štai produktų sąrašas, kurių reikėtų vengti: abrikosų, acto, ananasų, ančiuvių, aštrių patiekalų, avokadų, bananų, braškių, gazuotų gėrimų, ikrų, jogurto, kepenų, majonezo, nektarinų, obuolių, pupų, ruginės duonos, sojų padažų, vynuogių ir riešutų.

Taigi, daktaras nėra Dievas. Jeigu norite jaustis geriau ir būti sveikesnis, stenkitės ir patys sveikiau maitintis bei rūpintis savo organizmu. Juk sveikata – brangiausias turtas.

Scroll to Top