Sifilio tyrimai

Viena klastingiausių ligų – sifilis

Sifilis – šį žodį pastaraisiais metais išgirstame gana dažnai, tačiau ne visi iki galo suprantame jo reikšmę. Tai yra lytiniu keliu plintanti infekcija. Ją sukelia bakterija medicininiu pavadinimu treponema pallidum. Pasak pasaulinių ligų kontrolės ir prevencijos centrų 2010 metais Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV) šia liga sirgo daugiau nei 60 tūkst. žmonių. Statistika rodo, jog nuo 2000 metų ši liga labai plinta homoseksualų tarpe. Yra keturios sifilio stadijos:

Pirmoji stadija: ji būna netrukus po to, kai užsikrečiate. Pirmasis ženklas, kad Jums gali būti sifilis – neskausminga žaizda. Ji gali atsirasti ant lytinių organų ar burnos viduje. Tuomet būtina atlikti sifilio tyrimus, tačiau šią ligą yra labai sunku diagnozuoti. Visgi, kuo anksčiau aptiksite ją, tuo bus geriau, nes ši infekcija gali pažeisti širdies ir smegenų veiklą.

Antroji stadija: prasideda bėrimas. Niežulio nebus, o bėrimas pasireikš ant delnų ir padų. Taip pat jausite galvos skausmą, nuovargį, karščiavimą, svorio netekimą, plaukų slinkimą, sąnarių skausmą. Visi šie simptomai išnyks nepriklausomai gausite gydymą ar ne. Tačiau be gydymo Jūs vis tiek būsite užkrėstas.

Trečiasis etapas: dar vadinamas paslėptuoju. Pirminiai ir antriniai požymiai išnyksta, o naujų neatsiranda. Jūs metų metus galite nežinoti, jog esate infekuotas tol, kol neperėjote į tretinį sifilį.

Ketvirtoji stadija: paskutinė ir pati baisiausia stadija – tretinis sifilis. Trečdalis žmonių pasiekę šią stadiją net negauna gydymo. Šios stadijos požymiai: aklumas, kurtumas, psichikos ligos, atminties praradimas, neurologiniai sutrikimais (insultas, meningitas), neurosifilis (smegenų arba stuburo smegenų infekcija), mirtis.

Pirmą ir antrą stadiją lengva gydyti bene plačiausiai naudojamu antibiotiku – penicilinu. Visgi, vėlesnės stadijos nelabai negali būti išgydytos. Tiesiog stengiamasi palengvinti skausmą ir diskomfortą. Gydymo metu įsitikinkite, kad būtų išvengta visų lytinių santykių, o gydomas būsite ne tik Jūs, bet ir partneris.

Apibendrinant galima teigti, jog sifilis yra viena klastingiausių ligų, tad pastebėjus kokius nors simptomus sifilio tyrimai yra būtini. Juk kaip sakoma – atsarga gėdos nedaro.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top