Penkios kaukės, padėsiančios apsaugoti veido odą žiemos metu

Atrodo, jog dar visai neseniai lepinomės saulės teikiamais malonumais: šiltu oru, deginimusi ir jūra. Tačiau visa tai jau praeityje ir dabar didžiausi mūsų draugai lauke yra pirštinės, šalikas ir kepurė. Visgi, veidas dažniausiai lieka neapsaugotas. Dėl to oda parausta, tampa šiurkšti, ima niežėti ir pleiskanoja. Taigi kaip apsaugoti veido odą šalčiausiu metų laiku?

Vienas geriausių būdų – kaukės. Jų taikymas jau nuo seniausių laikų yra viena veiksmingiausių grožio atstatymo procedūrų visame pasaulyje. Senovėje kilmingos moterys, siekdamos išlaikyti savo odą gražią, švelnią ir apsaugoti nuo senėjimo, naudodavo daug egzotinių medžiagų. Tuo tarpu moterys Šiaurėje, norėdamos apsaugoti savo odą nuo šalto ir sauso žiemos oro, naudodavo gyvūnų ir žuvų riebalus. Bet medžioti mamutų Jums nereikės. Pateikiame penkias kaukes, kurias lengvai sugebėsite pasidaryti namuose.

Avokadų kaukė: ji puikiai tinka sausai veido odai, kuri žiemą gali tapti labai jautri. Ją lengva padaryti. Tiesiog sutrinkite avokado minkštimą šakute, pridėkite šiek tiek pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir tempkite ant veido. Ši maitinanti kaukė Jūsų veido odai suteiks daugybę vitaminų, mineralų ir antioksidantų.

Kauke

Fermentuoto pieno kaukė: tai puikus ir veiksmingas vaistas pavargusiai odai. Tiesiog palaikykite natūralaus jogurto, pasukų, grietinės arba kefyro ant veido, vengiant sričių aplink akis. Pabūkite taip 10-15 minučių ir nuplaukite veidą šaltu vandeniu.

Kiaušinio baltymo kaukė: šis būdas labai tinka riebiai odai su didelėmis poromis. Tiesiog kiaušinio baltymu ištepkite veidą ir pagulėkite pusvalandį. Po to veidą nuplaukite vandeniu. Ši kaukė atgaivins ir sustandins Jūsų riebią odą. Be to, žiemos metu ji sukurs apsaugą nuo vėjo ir šalčio.

Veido kauke

Avižinių dribsnių kaukė: tai puikus vaistas vėjo nugairintai veido odai. Norėdami pagaminti šią kaukę, lygiomis dalimis sumaišykite avižinius dribsnius, kiaušinio trynį ir medų. Kaukę ant veido odos laikykite apie 20 minučių. Viską nuplaukite drungnu vandeniu. Po procedūros veido oda turėtų būti minkšta, švelni ir pailsėjusi.

Bananų kaukė: ji geriausiai tinka mišriai odai, kuri kenčia nuo žiemos šalčių. Sutrinkite bananus iki košės ir dėkite ant veido. Palaikykite 30 minučių. Bananai drėkins ir maitins veidą, o Jūs galėsite pamiršti šaltos, atšiaurios ir bjaurios žiemos daromą žalą veido odai.

Jei visgi susidūrėte su odos problemomis mes rekomenduojame apsilankyti: базалиома , kur profesionalūs dermatologai suteiks Jums visą reikiamą informaciją ir pagalbą.

Scroll to Top